Meghalt a pécsi buszbalhé fő vádlottja

Sajtóhírek szerint hosszú betegség után, a hétvégén meghalt Keczer László a Pécsi Közlekedési Zrt. egykori vezérigazgatója. 2009 óta igen sok időt töltött a bíróságon, a vád szerint ugyanis több milliárdért eladta a pécsi buszokat egy magáncégnek, majd ezeket évekig visszabéreltette volna közel háromszor annyiért.

Bár elsőként 7 évre ítélték különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen miatt, ezt az ítéletet a Pécsi Ítélőtábla eljárásjogi hibák miatt hatályon kívül helyezte. Új ügy indult ezek után, a napokban született meg egy elsőfokú ítélet. Eszerint az egykori vezérigazgatót bűnősnek találták hűtlen kezelésben, a Pécsi Törvényszék ezért első fokon két év börtönbüntetést szabott ki, amit viszont négy évre felfüggesztettek.

hirdetés

A pécsi buszbalhé évek óta húzódik. Még Páva Zsolt tett büntetőfeljelentést 2009-ben, mert szerinte “kitrükközték” a város buszait, lényegében az összeomlás szélére sodorva ezzel a városi tömegközlekedést.

2008-tól Keczer László volt a vezetője a Pécsi Közlekedési Zrt-nek. 2009 januárjában pedig egy kézzel írt 2,4 milliárdos számlán elpasszolta Pécs összes buszát egy magáncégnek. Majd kötött egy szerződést ezzel a társasággal, hogy 11 éven keresztül visszabérli a buszokat. Ezzel összesen 6,8 milliárd forintos többletkiadást okozott volna a saját cégének (vagyis lényegében a tulajdonos Pécs Holdingon keresztül az önkormányzatnak) – lehet tudni a legfrisebb vádiratból.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter