Megint omlik a belvárosi várfal

A Papnövelde utca egyik épületét csak a szentlélek tartja, de már az sem bírja sokáig!

DSC_0203

hirdetés

A pécsi várfal Kálvária utcai szakaszán ismét omlási gondok vannak. Az önkormányzat mintegy 900 ezer forintból erősítené meg a problémás szakaszt.

Az elmúlt években a várfalon több helyen is fel kellett újítani a falat, mert omlásveszélyes volt, illetve a Papnövelde utca 41 alatt meg is dőlt a fal (a másik oldala a Kálvária utca). Azt a részt tavaly szépen felújították, de idén már a szomszédban akadtak problémák. Az utcáról nem hozzáférhető magánterületi szakaszon igencsak lerottyant állapotba került a városfal, megdőlt, elnyomta a korábban nekiépített, elhanyagolt állapotú műemléki lakóházat.

hirdetés

DSC_0206

Páva Zsolt előterjesztéséből kiderül, a Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztálya az ügyben érintett tulajdonosokat végzésben kötelezte a kialakult veszélyhelyzet megszüntetésére. A pécsi önkormányzat végül bekért három ajánlatot, a nyertes Dévényi és Társa Kft. lett, ők 900 ezer forintból erősíthetik meg a várfalat, ha a közgyűlés is rábólint.

DSC_0205

A necces szakaszon, a Papnövelde 43 alatt található ház évek óta olyan, mint ami mindjárt összeomlik. A szomszéd épületet korábban már elbontották, az még rosszabb állapotban volt. Ha arra bazírozik a tulajdonos, hogy a műemléki épület végül összerogyjon, és így felszabaduljon a telek akkor jó úton jár…

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter