Mégis ott lehet az Olimpián az a pécsi sportolónő, aki saját cipőjét adta ellenfelének

Aki pedig jól megverte cserébe. Mégis, az igazi győztes a pécsi lány volt!

Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke szerint Rióban nemzetközi Fair Play-díjat kaphat Sárosi Laura tollaslabdázó.

hirdetés

“A Nemzetközi Fair Play Bizottság a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kulturális bizottságával egyetértésben kampányt hirdetett a riói olimpia előtt. Arra kértük a nemzetközi szövetségeket és az újságírókat, hogy jelezzék nekünk, ha az olimpiai kvalifikációs versenyeken, valamint magán az olimpián fair play cselekedetet tapasztalnak – nyilatkozta Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségi tagja a MOB honlapjának. – A jelöltek listába vétele és áttekintése után a díjra leginkább méltónak vélt sportolót az olimpia idején kitüntetésben részesítjük. Már most több javaslat érkezett, ezen a hétvégén a tollaslabdázó Sárosi Laura is bekerült a jelöltek közé.”

A riói kvótáért harcoló magyar játékos a franciaországi La Roche sur Yon-ban rendezett múlt heti Európa-bajnokság második körében 1-0-ra vezetett a negyedik helyen kiemelt német Karin Schnaase ellen, amikor ellenfelének elszakadt a cipője. A szabályok szerint a játékos nem hagyhatja el a pályát, a németnek pedig nem volt tartalék cipője, így Sárosi könnyedén megnyerhette volna a mérkőzést és ezzel nagy lépést tett volna a kvótaszerzés felé. Csorba József, a magyar szövetség elnökének beszámolója szerint azonban Sárosi alig egy másodperc alatt döntött, és odaadta tartalék cipőjét ellenfelének, aki végül legyőzte őt. A hírről részletesen ebben a cikkünkben írtunk.

“A bíró odajött, és megkérdezte, mi legyen. Ránéztem a német lányra és megkérdeztem, hányas a lába, szerencsére pont akkora volt, mint az enyém. Volt a táskámban egy váltócipő, mivel én egy másik versenyről jöttem az Eb-re, ezért azt odaadtam neki és pont jó volt a lábára – idézte a mob.hu Sárosi Laurát. – Meg sem fordult a fejemben, hogy ne így cselekedjek. Azt hiszem, a legtöbb sportoló ugyanígy tett volna.”

Csorba József szerint, a vereség miatt Sárosi Laura ki fog csúszni a kvótát jelentő helyekről a riói indulásról döntő, csütörtökön záruló világranglistán. Hozzátette, Sárosi az első szabadkártyát érő helyen fog állni a csütörtöki világranglistán, márpedig tudomása szerint a nemzetközi szövetség három szabadkártya odaítéléséről dönt május második felében. Csorba József hangsúlyozta, a német szövetség fair play-díjra fogja javasolni Sárosi Laurát, s mindent bevet, hogy szabadkártyát kapjon az olimpiára. (MTI)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter