Megkezdődött a karácsonyi gyilkosok pere Pécsen

Megkezdődött szerdán a Pécsi Törvényszéken azoknak a fiataloknak a pere, akik a vád szerint megöltek egy hajléktalant tavaly karácsony este a baranyai megyeszékhelyen.    

Az ügyben eljáró, Kovács Attila vezette büntetőtanács zárt tárgyalást rendelt el, tekintettel arra, hogy a vádlottak a tett elkövetésekor még nem töltötték be a tizennyolcadik évüket.

hirdetés

A Baranya Megyei Főügyészség korábbi tájékoztatása szerint az ügyészség két fiatalemberrel szemben védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés, egy ellen pedig garázdaság miatt emelt vádat. A feltételezett elkövetőket a nyomozás kezdetén még halált okozó testi sértéssel gyanúsították.

A fiatalok 2014. december 24-én a pécsi főpályaudvar melletti téren italoztak, majd szóváltásba keveredtek a szintén ittas sértettel és annak barátjával. Mindhárman megütötték a férfit, majd az elmenekülő barátja után futottak, de nem érték utol. Két támadó ezután visszatért a földön fekvő sértetthez, nekifutásból, páros lábbal a hasára ugrott, és távozott.

A sértett kórházba került, de belehalt a bántalmazás okozta belső sérülésekbe.

A tárgyalás pénteken folytatódik a Pécsi Törvényszéken. (MTI)

 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter