Meglepő és rejtélyes bejelentéssel állt elő Kővári János

Egy viszonylag piti ügyre reagált közleményében a Szövetség Pécsért alapítója, de ebben akad néhány érdekesség.

A történet onnan indul, hogy név nélküli, de szószerint ugyanaz a cikk jelent meg a BAMA.hu-n és a Pécsi Újságon, amiben azt feszegetik, hogy kinek a nevében tárgyal az e-busz gyártókkal Kővári János, illetve azt, hogy ezt egyáltalán megteheti-e. A szerző meg is adja a választ: szerinte nem teheti meg. Erre a két írásra reagált Kővári egy igen sajátosat. A cikk azóta eltűnt a BAMA főoldaláról, de ide kattintva még olvasható.

hirdetés

Kővári János reakciójában azt írta, a pécsi Közgyűlés jóváhagyása alapján, és Páva Zsolt tudtával tárgyal a különféle buszgyártókkal és egyéb befektetőkkel, amiről rendszeres tájékoztatja is a polgármestert. A meglepő azonban az a szövegben, hogy Kővári azt állítja,

“a városvezetést dróton rángatni akaró érdekcsoportok” ellen küzdenek Páva Zsolttal,

akivel a kritikák ellenére rendszeresen és jól együttműködik, mert tulajdonképpen ugyanaz a céljuk. Ez a közös cél pedig nem más, mint

“egy jobb Pécset felépíteni, ahol minden pécsi jól érzi magát, és lehetősége van a gyarapodásra, nyugodt és kiszámítható, biztonságos életre és egy jövőképre, amely a várost hosszú évtizedekre felemeli az őt megillető helyre és rangra.”

A politikus egyébként egy olyan fotót is mellékelt a közleményéhez, amin ketten ülnek Pávával.

Íme Kővári teljes közleménye, érdemes ugyanis elolvasni (a kiemeléseket mi tettük bele, hogy könnyebb legyen olvasni):

“Közös cél, hogy Pécset felemeljük

A Pécsi Újság és a BAMA.hu kedden megjelent, szószerint megegyező „cikkében” a szerző azt írja, Kővári Jánosnak, az ÖPE képviselőjének és a Szövetség Pécsért alapítójának nincs joga megkeresni befektetőket, gyártókat, vagy akár minisztereket a város érdekében, ezekkel a szereplőkkel nem tárgyalhat.

Ebben azonban a szerző nagyot téved!

Szeretnénk tájékoztatni a tisztelt olvasókat, hogy Kővári János a Közgyűlés jóváhagyása alapján, Páva Zsolt polgármester tudtával tárgyal Pécs lehetséges befektetőivel, kormánytagokkal, miniszterekkel. Ezekbe a tárgyalásokba pedig a város polgármesterét is bevonjuk, tájékoztatjuk rendszeresen, sőt egyéb közös munka is folyik Pécs érdekében. Ahogy folyt korábban is, a rendszeresen megfogalmazott, de segítő szándékú kritikák ellenére.

Ezt tartjuk ugyanis konstruktív ellenzékiségnek; nem pedig a sárdobálást!

Az ÖPE álláspontja az, hogy

ha vannak is nézeteltérések a városvezetéssel (pontosabban inkább a városvezetést dróton rángatni akaró érdekcsoportokkal), a cél mégis csak közös Páva Zsolttal.

Egy jobb Pécset felépíteni, ahol minden pécsi jól érzi magát, és lehetősége van a gyarapodásra, nyugodt és kiszámítható, biztonságos életre és egy jövőképre, amely a várost hosszú évtizedekre felemeli az őt megillető helyre és rangra.

A közös erőfeszítésekre és

erre a munkamegosztásra számos okból szükség van, amely külön cikket érdemelne.

A lényeg azonban az, hogy vitáink és eltérő dinamikánk és lendületünk ellenére jól tudunk együtt dolgozni a pécsi polgármesterrel, és a képviselői többséggel, hiszen egyet akarunk.

Ahogy eddig, a jövőben sem fogjuk megengedni, hogy

a háttérben, semmilyen felelősséget vállalni nem akaró érdekcsoportok megakadályozzák ezt az együttműködést Pécs és a pécsiek érdekében.

Ha munkánk célt ér, és erre minden esélyünk megvan egyelőre, akkor hamarosan komoly eredményekre számíthatnak a pécsiek, mert Pécs többet érdemel!

Kővári János elnök

Vozár Pál alelnök”

UPDATE: Páva Zsolt közleményben jelezte, Kővárinak nincs “extra felhatalmazása” semmire

“Kővári Jánossal kapcsolatban nem hozott olyan határozatot a közgyűlés, amely felhatalmazná őt arra, hogy a városvezetés nevében tárgyalásokat folytasson, ilyen felhatalmazással Pécs polgármesterétől sem rendelkezik. A képviselő úr az általa folytatott tevékenységekről mindösszesen bejelentéseket, és tényközléseket tesz időlegesen, azokhoz jóváhagyást, engedélyt, tanácsot nem kér.

A képviselő urat – akárhogyan is igyekszik ennek ellenkezőjéről meggyőzni a közvéleményt – ugyanazok a jogosítványok illetik meg, amelyek a közgyűlésben helyet foglaló többi képviselőt, sem több, sem kevesebb”

– fogalmazott Páva Zsolt.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter