Meglepte a tömeg a pécsi Mikulás buli szervezőit?

Nagyon úgy néz ki. Lapunk úgy értesült, hogy az előző évek tapasztalataiból indultak ki a ZSÖK szervezői, amikor pár száz emberen kívül a kutyát nem érdekelte Joulupukki.

Most viszont nem ez volt a helyzet, több ezres tömeg várta a fehér szakállút és rendes botrány is kerekedett a Mikulás ünnepségből.

hirdetés

Információink szerint a szervezők a hivatalos menetrend és program alapján fenn tudták (volna) tartani a rendet és a közönség figyelmét, de az, hogy 40 percet késik a Télapó, nem volt bekalkulálva.

A tömeg egyre idegesebb lett és a várakozás alatt egyre közelebb és közelebb nyomakodott a színpadhoz, majd végül ebbe a káoszba (ideges, lökdösődő felnőttek, síró gyerekek) érkezett meg a Mikulás. A szervezők úgy döntöttek – egyeztetve a rendőrökkel, hogy biztonsági okokból lerövidítik a bulit.

– Érthető okokból nagyon ideges volt a tömeg, meg persze mi is, mert senki nem szólt a késés miatt. Ebben a helyzetben, ilyen pszichés és fizikai viszonyok között nem mertük megkockáztatni, hogy baj történjen, mert azt láttuk, hogy komolyan lökdösik és taszigálják egymást az emberek. Ezért inkább azt választottuk, hogy “kiemeljük a Mikulást” a Térről és megóvjuk az emberek, különösen a gyerekek biztonságát – mondta egy neve elhallgatását kérő szervező, aki a helyszínen volt tegnap este.

Hogy pontosan miért késett Joulupukki, noha időben elindult az előző helyszínről, arra informátorunk nem tudott válaszolni. Ez őt is érdekelné – mondta.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter