Megpróbálták szétverni a fenyőfa miatt kiakadt művész szobrait

Böszörményi István kedvenc fórumán, a Facebookon fakadt ki pár perce, mert mint írja: ismeretlenek fényes nappal akarták ledönteni belvárosi szobrait.

Az OK!PÉCS írta meg elsőként, hogy ultimátumot adott pár napja a szókimondó pécsi szobrász a Biokom vezetőjnek, hogy “takarítsa el a kibaszott fenyőfáját” a szobra mellől. Kiss Tibor pár óra alatt lépett: áthelyeztette a fenyő csemetét, ami mindössze 1 méterre ültettek el az alkotás mellé. Ezt követően Böszörményi elnézést kért, amiért durvábban fogalmazott a kelleténél.

hirdetés

A cikkünket kommentelők között is igen komoly indulatok szabadultak el, többen ekézni kezdték a művészt. Többen us azt írták, inkább az Ő szobrát kellene eltüntetni, nem a fát. Úgy látszik, az ekézés  továbblépett a fotelkuruc verbalizmus szintjénél. Böszörményi ugyanis pár perce a következőket tette ki közösségi oldalára:

 

– Az elmúlt években az Aradi vértanúk útján elhelyezett 7 szoborból ötöt ért szándékos és egyértelmű fizikai agresszió.
Ledöntötték, és összetörték Nyári Zsolt szobrát, annak erotikus témája miatt. Kalapáccsal verték szét Miklya Gábor szobrát. Ledöntötték és darabokra szedték Mohácsi András szobrát. A tetteseket nem fogták el, egyetlen elkövető ellen nem indult eljárás.
Tegnap az én két szobrom került sorra… Itt tartunk, és az elit értelmiség hallgat. Kérem minden művész kollégámat, kérem az értelmiség krémjét, törje meg hallgatását és emelje fel a szavát a szobrokat ért fizikai támadások ellen – fakadt ki a művész.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter