Mégsem önként adta fel magát a pedofil pécsi pap?

Elképzelhető, hogy rendőrségi feljelentés miatt adta fel magát a gimis fiúval viszonyt folytató Karesz atya, nem a lelkiismerete szólalt meg – tudta meg az ATV. Sőt, a szerelem máig tartott – állítják.

Tegnap részletesen írtunk Gál Károly atyáról, akit a pécsi püspök azonnali hatállyal felmetett a papi szolgálat alól, miután kiderült, viszonya volt egy gimnazista kamasz fiúval. Éppen abban a pécsi gimnáziumban, ahol erkölcstant tanított.

hirdetés

Pécsi gimis fiúval volt viszonya Karesz atyának, most lemondott – OK!PÉCS

Fiatalkorú veszélyeztetése miatt felfüggesztett egy kozármislenyi papot, Karesz atyát a pécsi püspök. A pap saját magát jelentette fel – a püspök szerint.

Az ATV viszont úgy tudja, hogy mégsem önként adta fel magát Karesz atya, hanem az önfeladást megelőzte egy feljelentés.

Egy szülő fordult a rendőrséghez, és erről szerezhetett tudomást G. K. atya. Azért fordult Dr. Udvardy György megyéspüspökhöz, hogy elkerülje a nagyobb botrányt

– állítják.

Az ügyre rálátó forrásuk azt is cáfolta, hogy több éve lezárult ügyről lenne szó, mint arra utalt a pécsi püspök. Elmondása szerint egészen a közelmúltban történt feljelentésig tartott a viszony.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság eközben megerősítette, “egy 42 éves szentlőrinci férfi ellen kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatnak” nyomozást.

(via ATV)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter