Megszűnik a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió is!

Nem finanszírozzák tovább – jelentette be az igazgatóság, de kérdéses a Heti Válasz sorsa is. A HírTV megúszhatja.

Simicska Lajos úgy döntött nem finanszírozza a tovább a médiaportfóliójába tartozó Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót – írja az Index.

hirdetés

A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu.

A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg.

– közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. Úgy tudjuk, 10 órára hívtak össze szerkesztőségi értekezletet, itt jelentették be a munkatársaknak a tulajdonos, Simicska Lajos döntését.

A Lánchíd Rádió Kft ezzel párhuzamosan közölte, hogy éjfélkor elhallgat a Lánchíd Rádió.

A Lánchíd Rádió finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a társaság beszünteti médiaszolgáltatási tevékenységét, így 2018. április 10. éjfélkor elhallgat a rádió adása.

A Simicska-médiaportfólióhoz tartozó HírTV-t ugyanakkor nem zárják be, tovább sugározhat, ám az Index információi szerint ott is “racionalizálás lesz”.

A Heti Válasz sorsa is kérdéses, úgy tudják, hogy Simicska Lajos azt üzente meg, hogy kereshetnek maguknak új befektetőt. Ha találnak, eladja a lapot, és működhet tovább.

Uccsó szelfi - búcsúzik a Lánchídtól az egyik (egyébként pécsi) műsorvezető.

Uccsószelfi – búcsúzik a Lánchídtól az egyik (egyébként pécsi) műsorvezető.

Ungár Péter veszi meg a Nemzetet?

A 444 írja szerkesztőségi pletykákra hivatkozva, hogy a Magyar Nemzetnél még reménykednek abban, hogy sikerül befektetőt találni, a legtöbben Ungár Pétert, az LMP elnökségi tagját emlegetik, akinek egyébként már van médiaérdekeltsége, ő az egyik tulajdonos a kormánypropagandává degradált Figyelőben. Az LMP politikusa egy örökségből tett szert többmilliárdos vagyonra.

A ZOOM-nak sikerült elérnie Ungár Pétert, aki nem cáfolta a sajtóértesüléseket. Úgy tudják, hogy nem csak a Heti Válasz megvásárlásában gondolkodik, de az egész Magyar Nemzet lapkiadót megveheti.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter