Megtalálták a “tökéletes polgármestert” Pécsnek?

Újabb fejezetet írt az Élet Pécsett abban a történetben, ami arról szól: ki legyen Páva Zsolt utódja. A korábbi pletykákkal ellentétben ezúttal valóban olyan név került elő, aki több mint esélyes lehet a városvezetői posztra.

Pár héttel ezelőtt írtunk azokról a masszív városi pletykákról, amelyek szerint Bódis József, a PTE leköszönő rekotra, illetve a kormánnyal mostanában igen jó viszonyt ápoló Szili Katalin neve bukkant fel, mint Páva Zsolt lehetséges utódja. Bódis egyértelműen cáfolta a hírt, Sziliről pedig nehezen lehetne elképzelni, hogy igaz a szóbeszéd.

hirdetés

Most azonban újabb név bukkant fel a városi hírekben, mint Páva Zsolt lehetséges utódja; ráadásul

fővárosi, abszolút fidesz és kormányközeli forrásokból is. A név pedig dr. Rákossy Balázs.

Ő az:

hirdetés

rákossy6

Forrásaink szerint – amennyiben döntés születik a fidesz országos elnökségében a pécsi helyzetről – lásd korábbi cikkünk utolsó előtti bekezdését – a szerk., Rákossy lehet a “minden szempontból tökéletes polgármester-jelölt” Pécsen.

A 46 éves, négy nyelven (angol, német, francia, orosz) folyékonyan beszélni tudó, Oxfordot is megjárt, jogi végzettségű Rákossy ugyanis kellően dinamikus a feladathoz, személyesen Orbán Viktor közeli köréhez tartozik, Varga Mihály kifejezetten kedveli és számít rá, évek óta bizonyított az országos nagypolitikában. (Jelenleg a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára).

rákossy2

Informátoraink szerint Rákossy Balázs egy igen nyitott személyiség, szinte “állandóan jókedvű”, de képes “iszonyú sokat dolgozni” is, és még a sportot is szereti és műveli. Sosem keveredett semmilyen balhéba, makulátlan a hírneve és a múltja is.

rákossy4

Forrásainkat erősíti, hogy Rákossy Balázs Facebook oldala idén május óta megtáltosodott, és egymást érik a pécsi posztok.

– Az egyetlen hátránya a személyének, hogy bár pécsi, kevesen ismerik a városban, mert sosem volt előtérben Pécsett. De ezen könnyen lehet segíteni – magyarázza egy másik, a kormányzati munkára rálátó forrásunk.

Rákossy Balázs nem cáfol

Megkerestük Rákossy Balázst is, hogy kommentálná-e a fenti hírt, valóban felmerült-e a neve, mint Páva Zsolt utódja. Az államtitkár igen diplomatikusan mindössze annyit válaszolt:

“Ez a kérdés egyelőre nem aktuális.

A Fideszben munkát osztanak, nem pozíciókat.”

rákossy5

UPDATE: Csak pletyka az egész?

Töretlen a bizalom, továbbra is hisznek Páva Zsoltban és Pécsben – OK!PÉCS

Tegnap foglalkoztunk azzal a témával, hogy újabb név bukkant fel, mint Páva Zsolt lehetséges utódja. Ez már nem az első, és vélhetően nem is az utolsó név, ami előkerül: Pécsett korábban igen komolyan terjedt Bódis József neve is, aki többek szerint megpályázná a városvezetői pozíciót (Ő azonban ezt cikkünk megjelenése után határozottan cáfolta).

 

(Fotók forrása: Rákossy Balázs Facebook)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter