Megtört a jég: megszólalt Vári Attila, Pécs jobboldali polgármester-jelöltje

Az önkormányzat lapjának adott elsőként hosszú interjút, ebből szedegettük ki a lényeget.

Hosszas, és sokak szerint érthetetlen csönd után végül megszólalt Vári Attila, Pécs jobboldali polgármester-jelöltje, aki hosszú interjút adott az önkormányzat saját lapjának: a PécsMa.hu-nak.

hirdetés

Az interjúban nem volt nagy áttörés, de az alapokat sikerült megtudni Vári Attiláról, mint ahogy a legfontosab céljait is. A hosszú interjú szerintünk legérdekesebb részei következnek.

Pécs legyen a bajnok!

Az interjú lányegében egyetlen fontos üzenetről szól: Pécsen eddig a romokat kellett takarítani, adósságot kellett legyűrni, ez pedig Páva Zsoltnak ugyan 10 évébe került, de sikerült. Most tehát új korszak kezdődik Pécsen: jön az építkezés, gyarapodás ideje, ami Vári Attila szerint arról kell, hogy szóljon, hogy a város a 21. század bajnoka legyen.

“De most egy új korszak kezdődik, velünk, új szereplőkkel. Olyanokkal, akik már a rendszerváltoztatás után nőttünk fel, és ennek bizony nagy a jelentősége. Páva Zsolt éppen tíz esztendővel ezelőtt lett, igaz már másodszor, polgármester, és egy évtized kellett neki ahhoz, hogy legyűrje a borzasztó örökséget, az adósságot. Örülök a sikernek, és annak, hogy nekem, ha bizalmat, s különösen támogatást kapok, már nem a túléléssel kell foglalkoznom, hanem a jövő, a holnap lehetőségeivel, sikereivel. Arra biztathatok majd mindenkit, hogy legyen bátorsága, ereje, határozottsága, hogy valóra váltsa az álmait. S ha ez egyedül nem megy, hát itt állunk majd mögötte. Ha kell, minden pécsi polgár, család mögött. Szemük és fülük leszünk az itt élőknek, hogy meghalljuk, meglássuk, mit gondolnak, mondanak, akarnak. A mostani, új században, amely amúgy nem az ezredfordulón, hanem a 2008-as válsággal kezdődött, s amely egy nagyon hányattatott sorsú századnak tűnik, nekünk nem túlélnünk kell, hanem nyernünk. Kétezer esztendő öröksége kötelez erre bennünket, s ránk, pécsiekre mindenki odafigyel az országban. Mert olyanok vagyunk, mint az ország, csak kisebben. Szóval, ebben az új korszakban nekünk a remény, a lehetőségek évtizedét kell legelőször megépítenünk.”

Vári Attila 10 évre készül

Az interjúból kiderült az is: Vári Attila 10 évre készül Pécsen.

“Meg fogom kérdezni a pécsieket, minden pécsit, hogy mit szeretne, mik a tervei, miben lehetünk társai, partnerei. A nagy, átfogó programok mellett a 68 ezer pécsi háztartás egyedi programját kell véghezvinnünk. A politikai-ígérgetős „blabla” már nem működik. Látható egész Európában, hogy új dolgokat, új megközelítést várnak az emberek. A politikusoktól azt várják, hogy velük foglalkozzanak, s ne a saját mániáikat valósítsák meg. A magyar kormány is azért tud sikeres lenni, mert Orbán Viktor nyitott szemmel és füllel jár az országban. Az öltözőktől, a lelátókon át a felekezetekig és a családokig. Ennek a magatartásnak kell jellemeznie az új pécsi városvezetőket is. És ez bizony hosszú időt vesz igénybe. Ezért az évtizedes elhatározás részemről.”

Mindenhol otthon érzi magát

Az interjúban előkerül az is, hogy Vári nem pécsi. Erre is van válasza azonban a jobbolai polgármesterj-jelöltnek.

“Kilenc éve szerződtem a városba, amikor egy új modell kidolgozására, s a társaság vezetésére hívtak. Ma már pécsi polgárként élem az életemet, s nem Budapestről járok Pécsre, hanem Pécsről Budapestre. A pécsiek közé tartozni meg amúgy is jó, mert a világon bárhol pillanatok alatt megismerik egymást. Szóval sosem vagyunk egyedül. Sportolóként pedig mindegy is volt a hovatartozásunk, mert olyan szeretet vett bennünket körül az ország bármely pontján, hogy Battonyától Nemesmedvesig mindenütt otthon voltunk s vagyunk. ”

A teljes interjút IDE KATTINTVA lehet elolvasni.

 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter