Megúszta börtön nélkül a kollégáit hetekig mérgező pécsi ápolónő

Öt munkatársa napi kávéját és a vizét pszichiátriai gyógyszerekkel „turbózta fel”. Arra volt kíváncsi, milyen hatást váltanak ki ezek a gyógyszerek.

A vádlott nő 2015. november 1-től dolgozott ápolónőként a PTE Klinikai Központ Neurorehabilitációs Központ Súlyos Agysérültek Rehabilitációs Osztályán. 2016 tavaszától

hirdetés

az osztályon is használt pszichiátriai gyógyszereket tett öt kollégája kávéjába, illetve ivóvizébe, annak értekében, hogy kipróbálja és megtudja, hogy annak milyen hatása lesz.

A nő mindezt heti rendszerességgel, hetente akár több alkalommal is megtette, és ezzel kollégáinak egészségsértést okozott, figyelemmel arra, hogy a vádlott által

adagolt szerek hatására feszültség, fáradékonyság, álmosság, bizonytalanság érzés, mellkasi szorítás, szívritmuszavar, vérnyomásváltozás, izomgörcsök, valamint pánikszerű rosszullét alakult ki.

A vádlott által okozott negatív változások órákon, illetve pár napon belül megszűntek.

Az ügyész öt rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat.

A szakértői véleményre figyelemmel a bíróság foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntettében állapította meg a vádlott bűnösségét, melyet öt sértett sérelmére követett el.

A Pécsi Járásbíróság kedden kihirdetett ítéletével K. A. vádlottat öt rendbeli foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntette miatt 2 év börtönre és 5 év nővéri, ápolónői foglalkozástól eltiltásra ítélte.

A bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette

és a próbaidő tartamára pártfogó felügyeletét rendelte el azzal, hogy a pártfogó felügyelő által megszervezett egyéni és csoportos foglalkozásokon kötelező számára részt venni.

Az ítélet ellen az ügyész a bűncselekmények eltérő minősítése megállapítása érdekében jelentett be fellebbezést, a vádlott és védője az ítéletet tudomásul vette.

(MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter