Megváltoztak a fizetős parkolási zónák határai Pécsen, és el is töröltek egyet

Viszont, ami eddig a hármas zóna volt, azért mostantól (január 1-től) a kettes árát kell kifizetni. Egyelőre azonban január 20-ig nem kell fizetni a parkolásért a városban.

Egy korábbi önkormányzati rendelet miatt változtak a fizetős parkolási zónák Pécsett, a változás január 1-el lépett életbe, és így néz ki:

hirdetés

parkolási zónák 2019

Hogy pontosn miért mennyit kell fizetni mostantól, azt IDE KATTINTVA lehet megnézni.

hirdetés

Megszüntették a III. zónát, az önkormányzat szerint ugyanis az ott lakók ezt kérték, mert nem tudtak parkolni még a saját lakásuk előtt sem. Ezért ezekben a zónákban a II-esnek megfelelő díjakat kell majd fizetnie annak, aki leteszi az autót.

Az új parkolóórák kíváncsiak lesznek a rendszámra is

Új parkolóórákat szerelnek fel a városban, ezért a munkák ideje alatt nem kell fizetni a parkolásért. A BIOKOM tájékoztatása szerint január 20-ig tehát mindenki szabadon parkolhat, de természetesen a behajtási engedélyek továbbra is élnek.

Az automatákat lehet majd bankkártyával is használni, érintőképernyősek lesznek, de persze lehet dobálni beléjük az aprót is (visszaadni azonban nem fognak tudni). Újdonság lesz az is, hogy a parkolások során ezentúl meg kell majd adni az autó rendszámát is.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter