Megvan, hogy ki építheti meg a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiát

A mostanában igen sokat foglalkoztatott ZÁÉV Zrt. lett a befutó, ami sok milliárdos megaberuházásokat visz országszerte. 2018 második felére kész lehet a kosarasok 2,3 milliárdos pécsi temploma.

Az önkormányzat lapja úgy értesült az önkormányzattól, hogy a tavaly ősszel kiírt közbeszerzési eljárás lezárult, és a pécsi  Nemzeti Kosárlabda Akadémiát a ZÁÉV Zrt. építheti meg. A cég a napokban át is veszi a vásártérrel szemben található területet.

hirdetés

– Pécs a kilencvenes évek óta a magyar kosárlabda fellegvára, nem véletlen, hogy a kormány szándékai szerint itt létesül a Nemzeti Kosárlabda Akadémia. A kormányzat ezt a komoly szakmai munkát ismerte el a helyszínválasztással – mondta az önkormányzati lapnak Páva Zsolt polgármester.

Kosaras Templom

A Nemzeti Kosárlabda Akadémián lesz egy 3800 négyzetméteres központi sportcsarnok, 400 fős fix lelátóval, ami bővíthető is lesz akár 1300 nézőig. Az akadémián egy kollégium is épül, 32 darab, kétfős szobával, betegszobával, tanári pihenővel, étteremmel együtt, ez összesen további 1800 négyzetméteres területet jelent.

Hogy pontosan hogyan is fog kinzéni az Akadémia, azt ebben a cikkünkben mutattuk meg:

Jelentős csúszásban a Rátgéber Akadémia építése – OK!PÉCS

December 21-ig várja a kivitelezői ajánlatokat a Nemzeti Sportközpontok, és jó esetben februárban kezdődhet meg az építkezés. Ha minden rendben megy, akkor talán jövő év végére elkészül a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécsen. Eredetileg már idén építették volna, hogy 2016 tavaszra-nyárra kész legyen.

(via Pécsma)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter