Megvan, ki vezetné a POSZT-ot!

Hárman is pályáztak, de kettőt elutasított a bizottság. Egyetlen versenyző maradt.  

Magyar Attila pályázatát támogatta a Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) szervező cég ügyvezetői posztjára a cég tulajdonosaiból álló bírálóbizottság, amely hétfőn hallgatta meg a pályázókat – közölte az MTI-vel Őri László, Pécs alpolgármestere.

hirdetés

Magyar Attila Pécs

Az ügyvezetői posztra Magyar Attila, a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója mellett még ketten: Kiss László rendező, valamint Göttinger Pál rendezővel és Lévai Balázs televíziós szerkesztő, rendező, műsorvezetővel közösen Komáromi György, a fővárosi Radnóti Miklós Színház gazdasági igazgatója is pályázott.

Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs kultúráért felelős alpolgármestere az ülést követően azt mondta, hogy a bírálóbizottság formai okokra hivatkozva egyhangúlag elutasította Kiss László pályázatát. Komáromi György pályázatát ugyancsak egyhangúlag nem támogatta a grémium.

Magyar Attila pályázatát a bizottság többsége támogatta – tette hozzá az alpolgármester,  megjegyezve: a pécsi aspiráns vállalta, hogy a Magyar Színházi Társaság által felvetett szakmai kérdésekre és észrevételekre a színházi találkozót működtető társaság január 12-i taggyűléséig válaszol.

magyar-attila5-1024x816

A POSZT-ot szervező Pécsi Országos Színházi Fesztivál Közhasznú Nonprofit Kft. tulajdonosaiból álló bizottságban a Magyar Színházi Társaságot Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaságot Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) igazgatója, Pécs városát pedig Őri László képviselte.

Magyar Attila neve onnan lehet ismerős, hogy ő volt a felelőse a pécsi Leonardo Da Vinci kiállításnak, illetve sokáig kvázi ő vezette gazdasági igazgatóként  a Janus Pannonius Múzeumot, miután egyetlen pályázó sem jelentkezett a megüresedett igaugatói posztra.

(via MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter