Megvan a pécsi állatkert új főnöke!!!

28 éves pécsi geográfus vezeti majd a Pécsi ZOO-t! Mutatjuk, ki is Ő.

A kalandos farkas ügy, avagy a farkas ügy kalandos vége után nem sokkal köszönt el a Pécsi ZOO tigrisbőrrel letakart bársonyszékétől Szatyor Miklós. Akkor Borbás Károlyt bízta meg az önkormányzat a cég vezetésével, ő viszont alapvetően a BIOKOM-nál dolgozik. Most úgy néz ki, megtalálták Szatyor végleges utódját.

hirdetés

“Menjenek a picsába a méregzöld állatvédők” – üzente a Farkasember – OK!PÉCS

Magyarország legismertebb farkasszakértője és idomárja szerint csak egy “laikus idióta gondolhatja, hogy az igazgatót ki kellene rúgni, vagy hogy az állatot el lehetett volna kábítani”. Miközben már csaknem 10 ezren követelik a pécsi ZOO vezetőjének lemondását azért, mert megölte a hétvégén megszökött farkast, az ország legelismertebb és nemzetközileg is jegyzett Farkasembere, Horkai Zoltán szerint “menjenek a picsába azok”, akik most aláírják a különféle petíciókat (Pécsről egyébként 825-en vésték oda a nevüket eddig.).

Siptár Dávidnak hívják és 2013-ban végzett Geográfus MSc szakon a PTE-n. 2013-tól az Emberi Erőforrások Minisztériumnak háttérintézményében, a Türr István Képző és Kutatóintézeténél dolgozott projekt referensként. 2015-től a PÉTÁV Kft. felügyelőbizottságának elnöke. 2016 júniusa óta pedig a Pécsi Állatkert Közhasznú Nonprofit Kft. szolgáltatási vezetője.

Siptár szakmai önéletrajzában kifejti, hogy “a Pécsi Állatkert számos programja és attrakciója mellett különös figyelmet kíván fordítani a környezeti nevelésre, ezért lehetővé teszi a pécsi és Pécs környéki általános iskolák alsó tagozatosainak, hogy ingyen résztvehessenek a zoo-pedagógiai foglalkozásokon”.

Siptár David nagy természetjárónak tűnik a profilképe alapján.

Siptár Dávid nagy természetjárónak tűnik a profilképe alapján.

A céljai közt szerepel egyebek mellett, hogy

  • Önfenntartó legyen az állatkert (150.000 látogató kell ehhez)
  • Szebbek legyenek a kifutók (ketrecek)
  • a Pécsi Állatkert csatlakozzon az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségéhez.

Ha a Közgyűlés rábólint, akkor november 1-től már ő vezeti a ZOO-t. Valamiért egyébként kevesebbért, mint a többi pécsi cégvezető, Siptár ugyanis “csak” havi bruttó 650 000 forintos fizut fog kapni, plusz fizetésének maximum 30%-át prémiumként.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter