Megversenyeztetné a pécsi polgármester jelölteket Mellár Tamás

De először várja a neveket, hogy kik legyenek azok. Mi bedobunk párat! Előválasztásra készül tehát Pécsett a Mellár Tamás fémjelezte Mindenki Pécsért Mozgalom.

A Mindenki Pécsért Mozgalom és Egyesület megkezdte a 2019-es önkormányzati választásokra való felkészülést – tudatta Mellár Tamás. A Mozgalom célja, hogy

hirdetés

markáns változás legyen Pécs város vezetésében egy fenntartható fejlődésű, élhető város érdekében.

– A változást csak közösen tudjuk elérni,  ezért szükséges, hogy együttműködve, csupán egy ellenzéki képviselőjelölt és csak egy polgármesterjelölt álljon a Fidesz, illetve az összefogáson kívüli jelölttel szemben – mondta Mellár.

Az elmúlt hetekben lefolytatott egyeztetésen részt vett pártok helyi, regionális vezetői (MOMENTUM, MSZP, MOMA, DK, PÁRBESZÉD, LMP)  és civil szervezetek egyetértettek a közös célban, és együttműködési szándékukat fejezték ki – tudatta a politikus.

A megbeszéléseken

körvonalazódott az az eljárásrendszer, ami alapján a jelölt-jelöltekből az egyetlen esélyes ellenzéki jelölt kerül kiválasztásra az egyéni körzetekben és a polgármesteri posztra. A szabályrendszer véglegesítése csak közös megegyezéssel jöhet létre, amin jelenleg a résztvevők külön-külön és együtt is dolgoznak

– magyarázta Mellár Tamás.

A kiválasztásra vonatkozó végleges szabályrendszer január közepére készül el, és ezt követően alakul meg az a Választási Bizottság, amelybe minden jelölő szervezet egy tagot delegál, és amely konszenzusos alapon választja ki a legesélyesebb jelölteket.

Mellár Tamás közölte, január második felétől február végéig várják a képviselőjelöltek és a polgármesterjelölt személyére vonatkozó javaslatokat, jelentkezéseket.

SZAVAZÁS

Ön szerint?

Ki lenne jó polgármestere Pécsnek?

Eredmények

Loading ... Loading ...
hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter