Mellár Tamás békepipát nyújtott, cserébe jól neki támadt Péterffy Attila

Pedig, ha elfogadja, akkor elsimíthatta volna ezt a pécsi ellenzéki belháborút. Péterffynek viszont Keresztes László Lóránt mondott oda, és közölte: az LMP sem támogatja. 

hirdetés

Érzelmektől túlfűtött nap volt a pénteki Pécsen. Fontos események történtek a kis helyi politikában. Ezekről már írtunk. Ám az este is tartogatott meglepetéseket.

Mellár Tamás péntek délután békepipát nyújtott, közleményben magyarázkodott, de ahelyett, hogy megragadta volna az alkalmat a pécsi balliberális-független politikus jelölt, és örült volna Mellár gesztusának, jó alaposan beszólt neki a Népszavában. Pedig Péterffy egy csapásra elsimíthatta volna a pécsi ellenzéki belháborút, véget vethetett volna a hetek óta tartó sárdobálásnak. Nem kellett volna ehhez mást tennie, csak elfogadni a békepipát és csöndben maradni. Nem bírta ki azonban!

hirdetés

Mellár a hiú, Péterffy meg mindent rögzít a diktafonján

A Népszava péntek este megjelenő cikkében ezt mondta Péterffy Mellárról:

“Azért nem kedvel Mellár, mert mindig elmondom neki a véleményemet. Mellár nagyon hiú ember…”

Természetesen Mellár Tamás sem maradt adós a válasszal. Azt mondta a lapnak, hogy Péterffy egyszer nyolc-tíz ember előtt azt mondta neki:

„Vigyázz mit mondasz, mert minden beszélgetésünket felveszem.”

Ez a mondat nem segített a kapcsolatunkon – vélekedett.

Az MSZP és a DK pécsi vezetője azt mondta a Népszavának, hogy csalódtak a professzorban, hiszen ők minden támogatást megadtak neki áprilisban.

mellar vs peterffy haboru

Az LMP és a Jobbik sem támogatja a balliberálisok pécsi jelöltjét: Péterffyt

Az igazi meglepetést azonban Keresztes László Lóránt, az LMP társelnök-frakcióvezetője, a párt baranyai erős embere produkálta. Keresztes szerint sok mindenben igaza van Mellárnak, majd jött a bejelentés, ami eddig még egyszer sem hangzott el:

“Sem az LMP, sem a Jobbik nem támogatja Péterffyt”,

ez nem lehet véletlen. A terveink szerint viszont néhány héten belül színre lép egy alkalmas közéleti szereplő Pécsen. Nyár végén pedig közvélemény-kutatással döntenénk el, hogy ki a legalkalmasabb a város vezetésére” – hangsúlyozta Keresztes.

Mitől tart mégis?

Lapunk felvetette Péterffy Attilának, hogy miért nem fogadja el saját egyesületének a feltételeit és írja alá a Mindenki Pécsért Mozgalom nyilatkozatát, és méretteti meg magát nyilvánosan egy előválasztáson. Ezzel ugyanis átvághatná az egyre inkább csak összegubancolódó G-csomót! A jelölt azonban nem reagált erre a felvetésre.


 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter