Mellár Tamás biztos abban, hogy verhető a Fidesz Pécsen, de abban már nem annyira, hogy ő lesz-e az, aki megveri őket

Mert hogy az indulása sem biztos még.

Mellár Tamás a HírTV-nek nyilatkozott rendkívül optimistán, azt mondta, hogy “nem aggódik a pécsi választás miatt”, mert szerinte a Fidesz simán verhető.

hirdetés

„Én a pécsi választás miatt annyira nem aggódom, akkor sem, ha végül nem én indulhatok. Azt szeretném, ha ellenzéki jelölt nyerne Pécsen, az, hogy az én vagyok-e vagy más, másodlagos kérdés”

– fogalmazott a csatornának.

Mellár szerint egyébként az elmúlt négy évben valószínűleg csökkent, vagy talán el is veszett a Fidesz előnye.

„Mind a város, mint a megye nagy része stagnál, nem valósultak meg azok a fejlesztések, amelyeket a kormány még a választás versenyben megígért. Új munkahelyek lényegében nem nyíltak, az elvándorlás az ország más megyéibe pedig egyre nő. Ez különösen látszik az egyetemi felvételikből: a PTE-n egyre kevesebb diák marad a mesterképzésben és a doktori iskolákban”

– fejtette ki a HírTV-nek a szabadidejében szintizgető professzor.

A közgazdász szerint nem tett jót a Fidesz népszerűségének az” önkormányzat csődje” és “Pécs gyámság alá helyezése” sem, amit szerinte a többség inkább kudarcnak tart.

Mellár indulása viszont erősen kérdéses, ugyanis a Hír TV-nek most is megerősítette, továbbra is áll az az ígérete, hogy csak akkor indul el függetlenként, ha a négy nagy ellenzéki pártból legalább három támogatja. Ez egyelőre nem tűnik reálisnak, ugyanis eddig minden párt azt jelentette be (MSZP, LMP, Jobbik, Momentum, DK), hogy egyéni jelölteket indít Pécsen a Fidesz ellen.

(via HírTV)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter