Mellár Tamás a tökéletesen tökéletlen “politikus”, aki csak ártani fog Pécsnek!

Nem is tehet mást, és nem is tud majd mást tenni, csak ártani. Megmagyarázzuk, hogy miért látjuk így. Vélemény!

Amennyire ismerem, Mellár Tamás minden bizonnyal egy jó ember. Talán jó tanár is, talán okos elméleti közgazdász is. Politikusnak viszont nem való és nem is alkalmas. Ezt leginkább a nyilatkozataiból lehet látni és abból a naivitásból, amivel a politikához nyúl, ahogy a politikáról beszél.

hirdetés

Mit nyernek a pécsiek a száműzéssel?

Azzal, hogy a pécsiek jelentős része beválasztotta Mellárt az Országgyűlésbe (egyúttal száműztek onnan egy fideszes pécsi politikust) azt jelenti, hogy ezeknek az embereknek valamiért elegük volt a Fideszből és Csizi Péterből. Hogy ennek racionális, avagy inkább érzelmi okai voltak; azt nem tudjuk, de gyanítani lehet, hogy utóbbi.

A ráció ugyanis nem azt diktálná, hogy egy 70 közeli, a Fidszeszre megsértődött, elméleti embert kérjenek fel arra, hogy az ő, és a város érdekeit a gyakorlatban és minden nap képviselje az Orbán-kormánynál

(az ugyanis soha nem volt kérdés, hogy megint Orbán-kormány lesz, csak a 2/3-adot nem lehetett előre látni).

Mert esélye sem lesz képviselni, és nem azért, mert az Orbán-kormány egy g.e.c.i.!

Érthető a pécsiek döntése

A pécsiek jó részének döntése azonban érthető (mármint, hogy Mellárra szavaztak),  hiszen az elmúlt években elhitték azt, hogy nekik nem jó. Vagy azt, hogy lehetne jobb is. Vagy azt, hogy Pécs csődben van, Pécsett nem történt semmi; Pécsen nem épült semmi; Pécsre nem jött egyetlen foglalkoztató sem; Pécs vergődik és nem fejlődik; stb.

Ezek ugyan hatalmas ostobaságok, de az érzet mégis lehet ez.

Mert noha az Orbán-kormányon keresztül közel 150 milliárd forint landolt a városban – miután 45 milliárdos adósságot átvállaltak, ennek – főleg EU-s pénzeknek – az elköltése már joggal vethet fel kérdéseket, mint ahogy az is, mire is mentek el ezek a hatalmas összegek? És miért pont arra?

Bár az EU sajátos logikája szerint bizonyos célokra (például bicikliút) lehet CSAK pályázni, de azért láttunk már olyat, hogy valaki kilátóra pályázott, de végül egy régen várt fedett buszmegállót épített belőle. Tehát a rendszer kitrükközhető, a kérdés az, hogy Pécsen ezt mennyire találták el. Vagyis, hogy a rendelkezésre álló forrásokat mennyire tudták úgy “átcsavarni”, hogy azokból arra költsenek, amire valóban szüksége van a városnak; vagy valóban szükséges a város jövője érdekében. Ezt mi nem tudjuk megítélni, mert ilyen szinten nem ismerjük és nem is láttunk bele a háttérben folyó munkába! Mindenesetre IDE KATTINTVA egyszerűen meg lehet nézni, mire ment el ez a rengeteg pénz. Az biztos, hogy látványos projektek helyett igen lassú, majdnem sziszifuszi munkákra ment el a pénzt – de valakinek csak el kell végezeni ezeket a hétköznapi feladatokat is.

Törpapa politizál

Na, de térjünk vissza Mellár Tamáshoz.

A professzor tehát, ha megfeszül sem tudja majd képviselni a pécsieket. Viszont nem is erre készül. Ezt ő maga árulta el

a Népszavának adott, egyébként RENDKÍVÜL gyermeteg interjújában, amin még a nem éppen kormánybarát 24.hu Népszabitól érkezett felelős szerkesztője is annyira kiakadt, hogy megírta: Törpapában is több politikai érzék lakozik, mint Mellárban. Érdemes elolvasni azt a néhány sort, majd végig gondolni: miért is tökéletesen alkalmatlan politikusnak Mellár. (Aki egyszer már belátta ezt épp Pécsen, és le is mondott egyébként. Most nem fog lemondani, akkor sem, ha újra belátja – erre fogadtunk itt a szerkesztőségben.)

Mellár nem Pécs és a pécsiek képviseletére készül, hanem bosszúra! Törleszteni akar. Ő akar lenni az Országgyűlés lelkiismerete, és még olyantól sem riad vissza, hogy sajtótájékoztatót tartson, ha valami szerinte neccesre bukkan majd – árulta el csillogó szemmel az újságírónak. Mint ahogy azt is elárulta, hogy majd most polgári köröket (pardon: a Szabadság Kis Köreit) kell csinálni, amiből új ellenzék nőhet ki. Zseniális gondolat! De hol van ebben Pécs?

Mellár Tamás egy szöget nem fog hozni ebbe a városba, nemhogy beruházást, fejlesztést, pályázati milliárdokat. Ő botrányt fog hozni és hőzöngést!

Mire lesz elég ez?

Egyben viszont bízhat Pécs. Láthatta ugyanis mindenki, hogy mennyire elegendő az, ha valaki folyamatosan balhézik. Emlékezhetünk: míg Juhász Péter Budapesten fütyült, addig az Együtt pécsi  reménysége Berkecz Balázs szinte naponta jelentett fel valakit (néha éppen Karácsony Gergelyt) két szelfibotos, facebookos élőzés, hőzöngés és tüntetés között. Mindezekért cserébe  a pártja 1%-ot sem érte el.

Úgy hiszem, Mellár Tamás lesz az új Berkecz Balázs!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter