Mellár Tamást váratlanul érte és meglepte Péterffy Attila jelölése

A pécsi országgyűlési képviselő szerint ez “kétség kívül nem felel meg azoknak a játékszabályoknak” amiket közösen állítottak fel a pártok egy nappal korábban.

Rejtett némi ellentmondást a péntek, vagyis az, amikor “hirtelen” Péterffy Attila véglegesítette a saját indulását a pécsi polgármesteri székért, majd rögtön ezután az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Momentum is a támogatásáról biztosította a politikus jelöltet. Az ellentmondás pedig abban rejlik, hogy egy nappal korábban Mellár Tamás még azt jelentette be, hogy az ellenzéki pártokkal közösen kidolgoztak egy procedúrát arról, hogyan is válasszák ki a leginkább esélyes polgármester jelöltet, aki képes lenne legyőzni a Fideszt Pécsen.

hirdetés

– Az elmúlt hetekben lefolytatott egyeztetésen részt vett pártok helyi, regionális vezetői (MOMENTUM, MSZP, MOMA, DK, PÁRBESZÉD, LMP)  és civil szervezetek egyetértettek a közös célban, és együttműködési szándékukat fejezték ki – idézte fel Mellár. A megbeszéléseken körvonalazódott az az eljárásrendszer, ami alapján a jelölt-jelöltekből az egyetlen esélyes ellenzéki jelölt kerül kiválasztásra az egyéni körzetekben és a polgármesteri posztra. A szabályrendszer véglegesítése csak közös megegyezéssel jöhet létre, amin jelenleg a résztvevők külön-külön és együtt is dolgoznak – magyarázta Mellár Tamás.

Ezt az egészet borította fel pénteken Péterffy “hirtelen bejelentése”, amit maga Mellár Tamás is meglepetéssel fogadott

– mondta lapunknak az országgyűlési képviselő.

– Ez számomra is meglepetés volt, mert ez egy idejekorán történénő elköteleződés volt és így szembemegy azzal, amiben megállapodtunk. Mert a cél az lenne, hogy közös döntéssel egyetlen és a legesélyesebb jelölt álljon szemben a Fidesz jelöltjével – tette hozzá.

Mellár Tamás nem tudott arra a kérdésünkre válaszolni, hogy mi indokolhatta ezt a “hirtelen” bejelentést, miért volt annyira fontos, hogy Péterffy Attila gyorsan beleálljon az indulásba, illetve, hogy a baloldali pártok és a liberális Momentum is azonnal és látványosan támogassa az indulását.

Többen is hiányolták Mellár Tamást a pénteki Nagy Tüntetésről

Sokan kérdezgették egymástól, hogy látta-e valaki Mellár Tamást a pénteki összellenzéki tüntetésen: többen hiányolták ugyanis. Mi sem láttuk egyébként.

Rékérdeztünk erre is. Kiderült, Mellár ott volt, csak a vaksötétben nehezen lehetett észrevenni, illetve egy interjú miatt csak késve tudott elindulni a menettel, ezért hátul ragadt a sorban. A Széchenyi téren is ott volt a tömegben, meghallgatta a beszédeket, majd hazament – mesélte.

mellár

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter