Mennyire hasít a LED-es közvilágítás Pécsen?

Egyes vélemények szerint sokkal sötétebb lett a városban, és nem látni a gyalogosokat sem. Tehát vannak panaszok, viszont az önkormányzat szerint meg nincsenek, mert konkrétumokkal még senki nem kereste meg őket. Most akkor mi van?

A BAMA olvasói panaszkodtak a lap szerint, hogy alig lehet látni a városban a LED-es közvilágítás miatt, a zebrákon átsétáló gyalogosokat pedig végképp nem. Nagyjából ennyi is volt a konkrétum a cikkben, amit ki is használt az önkormányzat városfejlesztési főosztályvezetője, aki szerint azzal nem tudnak mit kezdeni, ha csak általánosságban problémázik valaki.

hirdetés

Magay Miklós kb. a lapnak is azt fejtegette, amit az OK!PÉCS kérdésére mondott korábban (amikor arra voltunk kíváncsiak, miért tűnik sötétebbnek a szuperdrága LED-es világítás, a retro sárga fény helyett).

– Objektív mérésekkel igazolhatóan lényegesen nagyobb a LED-lámpák fényereje, mint a korábbi technika esetében, de a színhőmérséklete más. A műszeres mérések alapján a LED-lámpa alatt általában 2-szer, 3-szor erősebb fény mérhető, az oszlopok közötti féltávon minimum 4-szerese a fény a korábbinak – közölte lapunkkal Magay Miklós.

A főosztályvezető állította azt is, hogy “a leddel megvilágított út legsötétebb pontján van akkora fény, mint a kompakt (vagyis a régebbi) fénycső alatt”. Sőt, ez a fény – szerinte – lényegesen koncentráltabb, mint a korábbi, ezért nem csak az úttestet, hanem a járdákat is jobban megvilágítja.

Magay most azt is kijelentette, ha konkrétan, utcanévvel érkezik panasz, akkor azt haladéktalanul kivzsgáltatják a Biokommal.

ITT LEHET JELENTENI

Ha valakinek rossz tapasztalata van a LED-es lámpákkal, akkor IDE KATTINTVA egészen pontosan be tudja jelenteni. 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter