Mi legyen a pécsi nyomortelepek helyén?

Pár hete jelentették be az önkormányzatnál, hogy új programot indítanak, ami arról szól, hogy a főként illegális és önkényes lakásfoglalókkal teli, romos és rút önkormányzati bérlakásokat, házakat a földdel teszik egyenlővé.Szép nevet is kapott a program, Schlauch Imréről nevezték el a dózer-projektet, aki Pécs egyik köztiszteletben álló építésze volt az 1800-as évek második felében.

Elsőként a Balokánnyal szemben lévő, elparavánozott telepnek mentek neki az önkormányzati dózerek, de számos épületet fognak lebontani még a Zsolnay Vilmos úton. Az a kérdés, mi legyen helyettük? Mi most erre teszünk pár javaslatot.

Ingyen telek – Új lakások – Belső kertek

A gazdasági modell a következő: az önkormányzat 100 forintért (ingyen nincs semmi) adja a telkeket, amiken társasházakat húznak fel a vállalkozó kedvű beruházók. Ezek nem a nagyon forgalmas Zsolnay Vilmos útra, hanem a jóval csendesebb és békésebb Alsó- vagy Felsőbalokány urcákra lennének nyitottak, átjárható, belső kis kertekkel. A társasházak földszintjén üzletek vannak, amelyeket viszont a várostól (vagyis a Holdingtól) lehetne bérelni – az első évben igen kedvezmányesen. A Zsolnay Negyed közelsége miatt talán hamar gazdára találnának a telkek, megindulna a környék “felzárkóztatása”.

garden-city-gallery-05

Ez jó ötlet?

Eredmények

Loading ... Loading ...

OK_csik

A pécsi CSOK – a Családi lakópark

Eljött az idő a pécsi CSOK-ra. Fogy a lakosság? Adjuk ingyen a telket az újépítésű lakásokra, némi adókedvezmény sem ártana az ingatlanokra, az állam beszáll a 10+10 millával és 3 gyerek is van és egyből boldog mindenki. Jöhet a háromgyerekesek lakóparkja – óvodával, bölcsivel.

three children future

Ez jó ötlet?

Eredmények

Loading ... Loading ...

OK_csik

Foghíjtelekpark – közösségi kertekkel

Állítólag a város Zöld főváros akar lenni, de zöldterület a belvárosban mutatóban sem akad. Foghíjtelekpark!!! Le lehet vinni a gyereket, kutyát a zöldbe, a szmog ellen is jó, na meg van Pécsnek egy pompás kertészete, ahonnan facsemetékkel el lehet látni. Ha ez sem lenne elég, akkor közösségi kertekkel is fel lehet dobni a helyeket.

imgp7513

Ez jó ötlet?

Eredmények

Loading ... Loading ...

OK_csik

Romkocsma Negyed

Kevés a romkocsma a városban, itt az idő, hogy ezen változtassunk. Lerúgott tűzfalak közt esik csak igazán jól a rozéfröccs, nem kell semmit felújítani, majd a vállalkozó kedvű befektetők megoldják, ha oda akarnak húzni egy szétült kanapét. Iparűzési adókedvezménnyel csábító lehet, a turisták odalesznek érte, illetve eljött az idő, hogy a budapesti vigalmi negyedet lenyomjuk mint a bélyeget!

17069801_c734e08d6f2863211a6a53974f33f7c1_xl

Ez jó ötlet?

Eredmények

Loading ... Loading ...

OK_csik

Grundfoci – Grundkosár

Kis sportpályákat kell építeni. Pécs a kosárlabda fellegvára, palánk kell, a talajt egyenesbe kell hozni, némi beton és mehet a játék. Nem kell a szabványméretekhez ragaszkodni, a játék örömét úgysem az adja.

scott_pommier_1_20120827_1167565968

Ez jó ötlet?

Eredmények

Loading ... Loading ...

OK_csik

Manufaktúrák

Készüljenek épületek manufaktúráknak. Kesztyűkészítők, sörfőzők, szőnyegszövők találnák meg a helyüket rövid idő alatt. Persze némi adókedvezmény nem ártana nekik, de úgyis a város jó hírnevét öregbítenék, tehát megéri. A jelszó a minőség!

mariana-handmade-4-1170x658

Ez jó ötlet?

Eredmények

Loading ... Loading ...
MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!
  • Bence Illés

    Bármi jobb, csak ne romkocsmát! Undorítóak. A városképet rombolják.

Facebook

Twitter