Miazisten bajuk van a martonfaiaknak?

Egyperces összefoglaló azoknak, akik átaludták a hétvégét és nem tudják, miért  foglalkozik a teljes magyar sajtó a Pécs melletti Martonfával.

Ha tényleg fogalmad sincs, mi a fene történik Pécs mellett és ráadásul, mi fog történni, akkor errefelé olvasgass a részletekért. Ha pedig túl drága az időd, akkor csak ezt a cikket nézd meg, ebből mindent megtudsz.

hirdetés

5 pontban összeszedtük, hogy miazisten baja van a martonfaiaknak.

1. Totális hülyének nézés

Ez a legnagyobb bajuk. Vagyis az, hogy senki, de tényleg senki, még a polgármester sem tudott arról, hogy a faluban menekülttábort akar építeni a kormány, nem volt semmiféle előzetes egyeztetés vagy tájékoztatás. Mindezt a sajtóból tudták meg. (Vélhetően a megye kormánypárti politikusai és potentátjai sem tudtak semmit, legalábbis erre utal, hogy napok óta egyetlen kérdésünkre sem érkezett még válasz tőlük.)

2. Hiába minden kérdés, hiába minden szó

Nyílt leveleket írtak, non-stop szerepelnek a sajtóban, telefonálgattak a Belügyminisztériumba, de egyetlen ember sem akad, aki elmondaná nekik, hogy miről van szó pontosan: hogyan fog kinézni a tábor, fogják-e őrizni, szabadon tudnak-e mászkálni majd az ott élők, stb. (Ezekre – és még másra is – természetesen mi is kíváncsiak voltunk, de ezidáig lapunkat sem tájékoztatta senki. Pletykák persze vannak, ezek szerint kb. 1000 menekült lesz majd a táborban, konténerekben fognak “lakni”, aggregátorról lesz áram, és vizes kocsiból a víz.)

3. Kicsinyes politikai bosszú az egész – szerintük

Azért, mert ez az egyetlen falu Baranyában, ahol nyíltan szimpatizálnak a Jobbikkal, sőt Vona Gábort is szívesen látják.

4. A senki följe messziről – közelről a falu éléskamrája (lehetne)

A terület, ahol vélhetően a menekülttábort felhúzzák majd. Egy volt honvédségi lőtérről van szó, ahol a gazon kívül más nincs. Se víz, se áram, se csatorna. A polgármester szerint 10 éve akarják megvenni a HM-től, hogy végre ott is saját maguknak – mármint a falunak – termeszthessenek, de eddig nem sikerült.

5. Félnek

Félnek attól, hogy a menekültek elárasztják a falut, ellopják a zöldségeket, gyümölcsöket, terményeket, ugyanis Martonfán nincs kerítés – eddig lopás sem volt. Akinek, ami kell, azt megrendeli, kifizeti és haza viszi. Valamivel több, mint kétszázan élnek a faluban és nem is akarnak többen lenni.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter