Miért fél az előválasztástól a pécsi baloldal?

Látszólag ugyanis túl nagy kockázatot nem vállalnak azzal, ha elindítanák a jelöltjüket. De akkor mégis mitől taranak?

Az utóbbi hetekben komoly sárdobálásba kezdett a helyi – városvezetői pozíciókra, hatalomra ácsingozó – ellenzék: egymásnak szólogattak be, elhatárolódtak a balliberálisok “független” polgármester-jelöltjétől, aki meg csak lőtte Mellárt, azután is, hogy a professzor békejobbot nyújtott.

hirdetés

Az ellenzéki belháború egyik – talán a legfontosabb – oka az,  hogy

Péterffy nem az emberek, hanem a baloldali, liberális pártok (sőt talán a Fidesz) jelöltje, aki egy puccsal került a rivaldafénybe.

A legtöbb, valóban jogosnak gondolható kritika ugyanis éppen azért éri a személyét, mert az embereket (köztük a sajátjait is) kikerülve, egy puccsszerű akcióval lépett a színre, felhasználva egy tüntetést, illetve az azon résztvevő embereket biodíszletnek.

Mellár Tamásék a puccs helyett azonban sokkal inkább esélyesnek tartanának egy olyan embert és olyan képviselő-jelölteket, akiket a pécsiek ismernek, elfogadnak, maguk közül javasolnak, majd egy előválasztás során “fel is kérnek” erre a szerepre.

Ezeknek az embereknek a támogatottsága lényegesen magasabb lenne, mint azoknak, akikről pártok döntöttek sunnyomban, egymás közötti titkos megbeszéléseken, háttér alkukat kötve a nyilvánosság teljes kizárásával.

Adódik tehát a kérdés: mitől fél a baloldal Pécsen? Miért nem vállalja Péterffy a nyílt megmérettetést, és az előválasztást?

Hiszen, elméletileg ezzel nem vállalna túl komoly kockázatot, mivel hónapok óta megállás nélkül szerepel a nyilvánosságban, ráadásul az utóbbi hetek sárdobálásai arra azért jók voltak, hogy a neve végre forgott kicsit a való világban is, nem csak a Facebookon. Ezzel pedig ismertebb is lett, amire saját bevallása szerint nagy szüksége is van! Sőt, szerinte ezen múlik a sikere is:

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter