Miért tiltotta meg a pécsi önkormányzat, hogy egy lakó a saját légkondiját használhassa?

Ez most a nagy kérdés, miután a nő bírósághoz fordult. Egyik szomszédja jelentette fel, mert hangosnak ítélte a készüléket.

Egy pécsi nő az utóbbi idők forrósága miatt vásárolt egy légkondicionálót, de nem használhatja, mert az önkormányzat megtiltotta neki. Végvári Ágnes erről határozatot is kapott, számolt be róla az RTL Klub Híradójára hivatkozva a 24.hu.

hirdetés

A szomszéd jelentette fel, mert szerinte a szerkezet túlságosan hangos, az önkormányzat ezek után büntetéssel fenyegette meg a nőt és határozatban tiltotta meg a légkondi használatát – mutatta a dokumentumot az asszony.

A nő azt állítja, a hatóság helyszíni mérés nélkül, pusztán egy videó alapján döntött. Végvári Ágnes ügyvédhez fordult és pert indított.

Egy szakmérnök egyébként bemérte a helyszínen a készüléket az RTL kérésére, szerinte az határérték alatt van, még éjszaka is.

A pécsi önkormányzat későbbre ígért választ a Híradónak.

Bár nem ismerjük az ügy részleteit, az egy kicsit “gyanúsnak” tűnik a RTL felvételei alapján, hogy az asszony légkondijának külső egysége egyedül árválkodik az épület homlokzatán. Egyetlen más légkondit sem látni ott. Vagy senkinek nincs a házban, vagy rossz helyre szerelték fel a szerelők – ami már okot adhat arra, hogy a hatóság bekeményítsen.

(via RTL Híradó, 24.hu)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter