Migránsoztak és külföldi diákokat vertek Pécsen

Acélbetétes bakanccsal rugdosták fényes nappal a két jemeni hallgatót a belvárosban, amiért arabul beszéltek.

A Pécsi Járási Ügyészség közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat két fiatallal szemben, akik származásuk miatt bántalmaztak két arab egyetemistát.

hirdetés

A sértettek arab származású, jemeni állampolgárok, akik Pécsett, illetve Szegeden folytatnak egyetemi tanulmányokat.

2018 augusztusában Pécsett, az egyik üzletközpont előtt mentek el, melynek során egymással arab nyelven beszéltek. Ezt hallotta a két fiatal vádlott is, akik barátaikkal az üzletház előtt a padokon ültek.

hirdetés

Ekkor egyikük a sértettek felé kiabált azzal, hogy

„migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!”.

Amikor a sértettek ezt a beszédet számon kérték a vádlottaktól, a két elkövető szidalmazni kezdte az egyetemistákat, majd utánuk mentek. Mikor utolérték őket, egyikük az egyik sértettet a mellkasánál fogva megragadta, rángatni kezdte, majd a járdára lökte. Ezalatt mindketten folyamatosan szidalmazták őket származásuk miatt. A földre esett sértettnek sikerült felállnia, majd a helyszínről elszaladt. Ezután a két vádlott a másik külföldi személy felé fordult, őt is lökdösték, majd acélbetétes bakancsaikkal többször megrúgták.

A bántalmazás alatt a két elkövető folyamatosan sértegette a sértettet származása miatt. Végül neki is sikerült elmenekülnie és a vádlottak a sértetteket nem tudták utolérni.

A két vádlott a külföldi diákokat származásuk miatt bántalmazta, így a cselekményük a súlyos testi sértés bűntett kísérlete mellett a közösség tagja elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter