Milliárdos, modern iskolaközpont lesz a Szent Mórból

szent-mor-latvany01

Zöldtetős tornacsarnokkal és ultramodern felszerelésekkel. 

Modern tornatermet kap a Pécsi Szent Mór Iskolaközpont a belvárosban, és az eszközbeszerzéseken túl teljes épület-felújításra is sor kerül a közel 1,3 milliárdos uniós pénzből.

hirdetés

Udvardy György pécsi megyéspüspök szerint most fejezik be azt a kilencvenes években indult folyamatot, amikor visszakapta az egyház az iskola fenntartói szerepét. A felújítással pedig az a cél, hogy a városban a szülők és gyermekek jövőjét is építsék.

1765_8877_zoomed__4280073

Páva Zsolt, Pécs polgármestere szerint örömteli, hogy az egyházi épületek visszakapják a régi arcukat a felújítások során, illetve, hogy a múlt és a jelen találkozik ezekben a korszerű épületekben.

A pályázati forrásból egy új tornatermet épít a püspökség, ami osztható alapterületű lesz, és a felső tagozatos tanulók és gimnáziumi diákok mellett az alsósok is használhatják majd, akár egyszerre is. A szabványos kosárlabdapálya méretű tér azonban nemcsak a mindennapi testnevelés feltételeit biztosítja az iskola diákjai számára, hanem a fejlesztés lezárultával rendezvénytérként is funkcionál majd: szalagavatók, évnyitó és évzáró rendezvények megtartására is alkalmas lesz. A létrejövő tornaterem zöld tetején pedig udvar lesz.

1765_8872_zoomed_02_1_k

A meglévő iskolai épület új tantermekkel bővül, a jelenlegi helyiségeket pedig átalakítják, hogy megfeleljenek a magyar oktatási szabványban előírtaknak.

Természettudományos labor épül, tágasabb helyiségbe kerül a könyvtár és új, zeneoktatásra alkalmas kistermek kialakításával az évtizedek óta zajló művészetoktatásnak is igyekeznek megfelelő, méltó teret biztosítani. A szaktantárgyi szemléltető eszközök, informatikai berendezések és bútorok beszerzésének köszönhetően pedig a termek felszereltsége jelentősen javul. A kivitelezés várhatóan 2018 őszén ér véget, a projekt 2019 márciusában záródik.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter