Milyen titokzatos cég az, amelyik hallgat, mint a sír?

Hónapok óta megy a találgatás, a kérdezősködés, a lebegtetés, hogy olyan külföldi cég telepedik Pécsre, amely több száz új munkahelyet jelenthet a városnak. Eddig az 500-as szám volt a befutó. Ennél többet viszont azóta sem tudni. Hát, milyen cég ez?

A kormányközelben jól teljesítő Pécsi Újság ma minden olvasóját meglepte egy váratlan hírrel és egy hosszú címmel: Továbbra is képben van a befektető, első körben félezer új álláshelyet hoznak létre. A cikkben igyekeznek mindenkit megnyugtatni, hogy nincs gáz, a tavaly mintegy véletlenül elpottyantott félmondat – miszerint új, nagy beruházó érkezik Pécsre – továbbra is igaz, nem gondolta meg magát a befektető.

hirdetés

Nagyjából ennyi a hír, a többi a magyarázat, hogy azért nem lehet SEMMIT tudni, mert a cég nevét “üzleti megfontolásból egyelőre nem kívánják nyilvánosságra hozni – jelenleg a világ egy másik pontján hajt végre egy nagyon jelentős fejlesztést, ami néhány napon belül befejeződik, ezt követően viszont már Pécsre koncentrálnak.”

Miután

a tőzsdén jegyzett cégről van szó, korántsem mindegy számukra, mikor jelentik be egy újabb gyáregység megnyitását,

ez a magyarázata, hogy még nem közöltek konkrétumokat a pécsi beruházásról, erre viszont már a közeli jövőben sor kerülhet – ígéri a Pécsi Újság cikke, újságírója.

Milyen cég az, amelyiknek nem jön jól egy – tőzsdei – bejelentés, hogy terjeszkedik? Hogy növekszik? Hogy fokozza a termelést?

Érti ezt valaki?

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter