Mindenkit átverve gyűjtötte az “adományt” a házaspár

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat egy somogyi férj és felesége ellen, akik az egész országban különböző szervezeteket becsapva kértek adományt, kölcsönt.

A kaposvári házaspár az ország különböző részén jelent meg, ahol elsődlegesen egyházi intézményeket, karitatív szervezeteket kerestek fel adománygyűjtés, kölcsön címén – tudtuk meg a főügyésztől.

hirdetés

Dr. Varga- Koritár György elmondta azt is, hogy a vádlottak minden esetben a saját anyagi helyzetükre hivatkozva kértek pénzbeli segítséget. Ennek során többször hivatkoztak családi tragédiákra, így gyerekük, hozzátartozójuk halálára, illetve jövőbeni üzleti vállalkozásaikra.
 A felkeresett szervezetek szinte minden esetben adtak – párezer forinttól több tízezer forintig – kölcsönt, adományt a családnak. Több esetben előfordult, hogy jelentősebb értékben tárgyi eszközt, így számítógépet, illetve élelmiszert kaptak.

A házaspár magánszemélyektől is kért pénzt, például kórházakban, új munkahelyükön, utcákon is ismerkedtek, melynek során szintén szorult anyagi helyzetükre hivatkozva kértek kölcsönt. Számos esetben kértek pénzt benzinre azzal, hogy azt a későbbiekben postán visszafizetik.

– Ezen kölcsönkérések alkalmával a házaspár több esetben magával vitte kiskorú gyermeküket is azért, hogy a kölcsönt nyújtók őket megsajnálják és így pénzhez jussanak. A vádlottak Pécsett kívül Somogy megyében, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is hasonló módon csaltak ki különböző összegeket – közölte a főügyész.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség 20 sértett sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a házaspárral szemben, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tétele 3 évig terjedő szabadságvesztés.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter