Minőségi magánszállások nyomják le a pécsi hoteleket

Egyre nagyobb bajban vannak a pécsi szállodák, mert sokasodnak az igényesebbnél igényesebb magánszállások. A szállodák válságról beszélnek, miközben a magánszállások dőzsölnek a vendégekben. A Top 10 pécsi szállások között mindössze egyetlen szálloda van.

Büdös, koszos, rohadó szobák, bunkó személyzet  – ez is jellemzi a Pécsi Hotel kínálatot. Kevés pécsi szálloda tud minőségi szállást biztosítani a vendégeknek, legalábbis ez derül ki a visszajelzésekből, ezek alapján jól látszik, hogy az utazók igényeihez közelebb állnak a privát szállások és apartmanok.

hirdetés

Szomorú, hogy a booking.com-on a  pécsi szállások mindössze 40 százaléka éri el a 8 pontot, azt a pontszámot, amit a Booking, a legtöbb szállást kiközvetítő cég, évente külön értékel, vagyis úgynevezett vendégértékelési díjat ad a szállásnak.

A szállodákat nézve ez igen lesújtó vélemény, hiszen mindössze néhány hotel tudta átlépni ezt a ponthatárt.  A pécsi szállodák többsége nem képes felvenni a versenyt a jobbnál jobb magánszállásokkal.

A hotelek közül a Mária utcában található Adele Boutique Hotel a negyedik hellyel vezet, a Mecsek-oldalban álló Hotel Therapia 25. helyen, a Hotel Barbakán 38. helyen követi. A HotelPalatinus mindössze 8,2 ponttal a 71. helyen áll.

A legtöbb panaszkodó hotel nem magában keresi a hibát, egyszerűen elkönyvelik, hogy gazdasági okok miatt egyre kevesebb a vendég. Pedig leginkább az a gond, hogy sokan nem haladnak a korral, nem javítják, cserélik a berendezési tárgyakat, sőt a fényképeken csak a szépet mutatják, a vendég csak az érkezésekor szembesül a magyar valósággal. A negatív vélemények többsége barátságtalan személyzetről, elavult, büdös-koszos szobákról, fürdőszobákról, és törött berendezési tárgyakról szól.

A jó pontszámot szerzett magánszállások nem panaszkodnak, szerintük egyre több a vendég, akikre a siker érdekében oda kell figyelni. A legfontosabb pedig a tisztaság és a kedvesség.

Tapasztalatok azt mutatják, hogy a vendég nemzetiségétől is sok minden függ. Amíg az angolszászok kedvesek, tiszták, mindennel elégedettek, addig a magyarok, szlávok, keletiek problémásabbak. Nekik a 23 fok sem elég meleg, sokszor koszosan rendetlenül hagyják maguk után a szállást. A nyugati vagy mediterrán vendég a 19 fokkal is megelégszik, spórol a vízzel és a fűtéssel, rendet hagy maga után. A keletiek, főleg a kínaikak nem szeretik tudomásul venni, hogy tilos a dohányzás, a figyelmeztetés ellenére is telefüstölik a szállást.

Top 10 pécsi szállások (minimum 30 vendég értékelése alapján, pontszám/értékelők száma):

Private Wellness Apartment

Vendégház a Három Szivarhoz

STM3 Apartman

Ciszterci Ház Pécs

Adele Boutique Hotel

Green Tree Apartment

Toldi Apartments Pécs

Lyceum Apartman

Mecsek Gyöngye Apartmanház

Sweet Dreem Apartman

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter