Méregtelenítették a “propagandát” a vasárnapi pécsi tüntetésen

Na de mire lesz elég mindez? Ez csak egy a sok, sok kérdés közül. Az OK!PÉCS élőben tudósított a Széchenyi térről.

Több, mint kétezren (mások szerint 700-800-an) mentek el arra a vasárnapi, anyák napi kormányellenes tüntetésre, amit egy “migráns” szervezett: a Pécsett közismert, “tulipános holland” Simon Wintermans. Két fő iránya volt a közel 2 órás demonstrációnak: a kivándorlás és a média helyzete. El is spoilerezzük az egészet: ez utóbbi bizonyult izgalmasabbnak, ugyanis az est csúcspontjaként

hirdetés

méregtelenítették a pécsi önkormányzat hetilapját, a Pécsi Híreket, majd az egész szemétkupacot beborították a Városháza elé.

A kormányellenes tüntetést természetesen a főszervező, Simon Wintermans nyitotta meg, aki lényegében tartott egy 20 perces bemutatkozót a közönségnek. Az elégedetlenségük okát is elmondta, szerinte azért nem volt szabad választás, mert a kormány az irányított és megvásárolt médián keresztül becsapta az embereket, akik félelemből szavaztak a Fidesz mellett.

Értékelhető beszédet mondott még a KDNP-ből kiugrott Lukács Katalin is, aki nagyon ügyes szónoki húzással megdícsérte a jelenlévő pécsieket azért, amiért a Fidesz jelöltje helyett Mellár Tamást juttatták be a Parlamentbe. Szerinte van remény a kormány leváltására, és az nem máson múlik, mint az embereken.

Polyák Gábor, médiajogász, a PTE oktatója megismételte azt, amit mindig szokott: szerinte

attól még, hogy vannak és működnek ellenzéki, kormányellenes médiumok, még nincs sajtószabadság,

mert a kormány (és gazdasági hátországa) médiapolitikája miatt az emberek nem tudnak kiegyensúlyozottan és hitelesen tájékozódni. Ő arra bíztatta ezért a közönséget, hogy pénzzel is támogassák a “szabad sajtót”, mert ha ők nem fizetnek, akkor majd fizetni fog valaki más.

A méregtelenítés: mondjanak le a városi hetilap vezetői

Kétségkívül a legizgalmasabb volt a beszédek utáni rész, ahol az addig összegyűjtött Pécsi Híreket, amiket két kukába dobáltak be gázmaszkos fiatalok, “méregtelenítették”.

Színes festékkel fújták le az önkormányzat hetilapját, majd az egészet – amolyan gyászmenetként – leszállították a Városháza elé, ahol az egészet odaborították.

Közben azt követelték, hogy mondjon le és számoltassák el a lap főszerkesztőjét és a kiadó cég vezetőjét is.

méregtelenítés1

Az est ezután kötetlen beszélgetésekkel ért véget, mivel Wintermans közölte, hogy még 2 órán keresztül övék a tér, használják ki.

A főszervező lapunknak azt nyilatkozta, hogy elégedett a vasárnapi demonstrációval, és kíváncsi arra, milyen válasz érkezik majd az önkormányzattól. Azt mondta, biztosan lesz folytatás, mert sok téma van; nem hagyja abba a tiltakozást.

Íme a rövid interjú:

OK_csik

Akit egészen pontosan és vágatlanul is érdekel, hogy mi történt, az nézze meg a Téren készült videónkat.

OK_csik

Ha pedig valaki kíváncsi lenne, mi erről az egészről a véleményünk, az ezt olvassa el:

(Egy) Kormányellenes tüntetéshez zárójelben – OK!PÉCS

Nagyon neki rongyoltak az önkormányzati médiumoknak tegnap azok a pécsi tüntetők (pontosabban a tüntetést szervezők), akik kukákba gyűjtötték össze a Pécsi Híreket (és néhány Dunántúli Naplót is), majd az egészet “méregtelenítették” és odaborították a Városháza bejárata elé. Szerintük ugyanis a média tehet arról, hogy Orbán Viktor rommá nyerte magát.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter