Miseta Attila nyert, ő lehet a PTE rektora, ha Budapesten is jóváhagyják

Hétfőn délután megtartotta a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektorválasztó rendkívüli szenátusi ülését, melyet Miseta Attila professzor nyert meg, tehát őt terjeszti fel a PTE a fenntartóhoz a rektori magasabb vezetői tisztségének betöltésére 2018. július 1-től.

Mint ismeretes, a Pécsi Tudományegyetemen Dr. Bódis József rektori megbízása 2018. június 30-án lejár, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki a Pécsi Tudományegyetem rektori magasabb vezetői tisztségének betöltésére. A pályázati kiírásban megadott határidőig a Minisztériumhoz négy pályázat érkezett be: Bachmann Bálint, Betlehem József, Gábriel Róbert és Miseta Attila pályázata. A minisztérium a dokumentációkat megvizsgálta és megállapította, hogy azok a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek megfelelnek.

hirdetés

A rektorválasztást megelőzően Bachmann Bálint visszavonta pályázatát, így végül hárman indulhattak a hétfőn délután megtartott rektorválasztó rendkívüli szenátusi ülésen, 

melynek végén Dr. Fábián Adrián, a Választási Bizottság elnöke hirdette ki a végeredményt.

Az érvényes szavazatok alapján a PTE Szenátusa két fordulót követően első helyre rangsorolta Miseta Attila pályázatát 23 szavazattal.

Ennek megfelelően a Pécsi Tudományegyetem Miseta Attilát terjeszti fel a fenntartóhoz a rektori magasabb vezetői tisztségének betöltésére 2018. július 1-től. A rektort az oktatásért felelős miniszter felterjesztésére a köztársasági elnök bízza majd meg.

hirdetés

Miseta Attilával pár nappal ezelőtt készítettünk érdekes interjút, amit ITT tud elolvasni.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter