Mit keresett a Zsolnay vezér felesége az MSZP-nél?

Ráadásul vitte magával az ügyvédjét is.

Mint arról az OK!PÉCS beszámolt, tegnap végre kibújt a fényre a Ledina Kerámia Kft. és igen nagyratörő tervekről számolt be a menedzsment. Sőt, csak most, csak ott, csak nekünk (újságíróknak) csaknem 1 órán keresztül válaszoltak minden kérdésre. Ilyen eddig nem történt, a céget korábban hetekig kellett üldözni egy-egy rövid, egymondatos válaszért.

hirdetés

Egy újabb (!), 8 milliárdos (!) gyárat és több száz munkahelyet jelentett be a Ledina Kerámia Pécsen! – OK!PÉCS

Ez vagy az évtized pécsi blöffje, vagy tényleg komolyan gondolják a cég vezetői, hogy “európai kerámia-gyártó központot” hoznak létre Pécsen. Eddig egyébként minden jel szerint komolyan gondolják.

A Ledina sajtótájékoztatója és informálisan beharangozott “gyárbejárása” előtt viszont két órával az MSZP tartott sajtótájékoztatót a cégről, illetve a Zsolnay gyárról. Szakács László, a párt országgyűlési képviselője, és Gulyás Emil frakcióvezető azt a költői kérdést tették fel, hogy az önkormányzat miért nem a Zsolnay-t támogatta, illetve egy vizsgáló-bizottság felállítását javasolták, ami a Zsolnay-Ledina-önkormányzat viszonyait boncolgatná.

Sok mondanivalójuk viszont ezenkívül nem akadt, nyilván ráültek a várhatóan nagy médiavisszhnagot keltő Ledinás eseményre. Ez világos is, meg az is, hogy mondani is kellett valamit, ha már összehívták az újságírókat, viszont több mint érdekes, hogy egy immár magáncég ügyeit boncolgatták. Ennél is érdekesebb volt látni, hogy ott pózolt az MSZP sajtótájékoztatóján Cséplő Petra, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra igazgatósági elnöke és a tulajdonos Bachar Najari felesége, valamint az ügyvédjük dr. Bodnár Imre is.

cspelo, bodnar, mszp

Ez merőben szokatlan, gyárvezetőket eddig ugyanis nem igen láttunk pártok sajtótájékoztatóin. Így volt ezzel a HírTV is, még vágóképnek is megörökítették a szokatlan érdeklődést. Már csak az a kérdés maradt nyitva, hogy mit kerestek ott?

UPDATE: Cséplő Pertra szerint ő nem politizál

Sikerült elérni a Zsolnay Porcelánmanufaktúra igazgatóságának elnökét. Cséplő közölte, ő “nem politizál, és nem pártállás szerint pozicionálja az embereket”. Hangsúlyozta, minden Zsolnayt érintő sajtóeseményre igyekeznek elmenni, ezért voltak ott az MSZP sajtótájékoztatóján is.

– Amikor a város megtámadta a Zsolnayt, a tisztánlátás érdekében valamennyi önkormányzati képviselőnek levelet írtunk (nem csak a szocialistáknak) és tájékoztatást adtunk a kialakult helyzetről. Számunkra is meglepő, hogy többszáz munkavállaló, pécsi polgár sorsa csak a szocialistákat érdekli, a többiek bűnös közönnyel nézik az eseményeket -magyarázta.

Cséplő Petra hozzátette még, “Ha Csizi Péter tartana sajtótájékoztatót a Zsolnay- val kapcsolatban arra is elmennék.”.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter