Mitől fél ennyire a Zsolnay Gyár tulajdonosa?

Volt egy kis beszólogatás a hétvégén a Zsolnay gyár és a Ledina Kerámia között. Előbbi feljelentést tett, utóbbi szerint jogi képtelenség az egész és figyelemelterelés, miközben “eltrükközik a Zsolnay porcelánokat”.

A hétvégi üzengetést a Zsolnay gyár tulajdonosa “kezdte” a HírTV-ben. Áru hamis megjelölése miatt ugyanis rendőrségi feljelentést tett a Zsolnay Porcelánmanufaktúra – jelentették be.

hirdetés

A gyár szerint az idén tavasszal alapított Ledina Kft. az engedélyük nélkül használja logójában a Zsolnay-mauzóleumot. Úgy vélik, a leendő vásárlókat azzal is megtévesztik, hogy a rivális porcelángyár írásos anyagaiban 160 éves tapasztalatra hivatkozik.

IMG_4402

Mindezt viszont nem hagyta szó nélkül a Ledina Kerámia, a cégvezető szerint ugyanis jogi képtelenség Najariék feljelentése. A cég szerint a szír tulajdonos inkább előre fél a közelgő ex-zsolnays dolgozók vallomásaitól, miközben “eltrükközik a Zsolnay porcelánokat”. Közleményükben azt írták:

“A 2015-ben éppen áru hamis megjelöléséért feleségével együtt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt ‘svájciórásbízniszmen’ most már Zsolnay Vilmos nyughelyét is magáénak tekinti. Szerencsére Bachar Najarinak semmi köze a patináns Zsolnay családhoz, így a magyar kerámiaművészet géniuszának, Zsolnay Vilmos mauzóleumához sem.

Csak arra tudunk gondolni – írhák, hogy Bachar Najari nagyon tart – és joggal tart – azoktól a vallomásoktól, amelyek néhány nap múlva kezdődő bírósági tárgyalásokon nyilvánosan is hallhatóak lesznek, és amelyek során az egykor a Zsolnay gyárban dolgozó munkavállalók elmondják,

hogyan is bánt velük valójában a „szír svájciórás üzletember” és annak felesége, és milyen módszerekkel próbálják eltrükközni a magyar hungarikum, Zsolnay porcelánokat.

Megerősítjük, hogy a Ledina Kerámia Kft. semmiben, és semmilyen körülmények között nem fogja utánozni Bachar Najari gyárát, mivel azt tragédiának tartja. A Ledina Kerámia Kft. megerősíti azt az álláspontját, hogy minden a „Zsolnay” név használatával kapcsolatos jogi kérdésben csakis a Zsolnay család az illetékes, és kizárólag a család képviselőivel tárgyal erről.”

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter