A Momentum bejutna a Parlamentbe, a kormányközeli Nézőpont szerint

Eközben Pécsett a párt összes matricáját egyetlen éjszaka alatt eltűntették valakik.

Nyolc hónappal a következő választás előtt változatlanul vezetnek a kormánypártok, a Fidesz-KDNP a listás szavazatok 43 százalékával biztos abszolút többséget szerezne – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készült, reprezentatív kutatásából.

hirdetés

A felmérés eredményei alapján a baloldalon

az MSZP, a DK és a Momentum is bejutna a parlamentbe.

Júliusban változatlanul a teljes felnőtt népesség 30 százaléka támogatta a Fidesz-KDNP-t. A Jobbik szimpatizánsi tábora ezúttal is 11 százalékos, míg az MSZP-tábor továbbra is a teljes felnőtt népesség 7 százalékát teszi ki. A kisebb pártok közül a DK 4, az LMP és a Momentum Mozgalom pedig 2 százalékon áll. Az Együtt, a Fodor Gábor által vezetett Liberális Párt és a Kétfarkú Kutya Párt tábora egyaránt 1 százalékos, míg a Párbeszéd ezúttal nem érte el a mérhetőségi szintet.

Az LMP, a kutyapárt, az Együtt és a Liberálisok kiesnek

A Nézőpont összesítése szerint a legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve (a választási részvételüket biztosra ígérők potenciális pártpreferenciája)

  • a Fidesz-KDNP 43 százalékon áll
  • a Jobbik a listás szavazatok 23,
  • az MSZP 13,
  • a DK 6,
  • a Momentum 5 százalékát szerezné meg.

Ezen a bázison az LMP tábora 4 százalékos, míg a Kétfarkú Kutya Párt és az Együtt 2-2, a Liberálisok pedig 1 százalékon állnak.

Pécsett akciózott a Momentum

A meglehetősen csöndben lévő, ritkán akciózó pécsi MoMo-sok pénteken végül nyilvános eseményre szánták el magukat.

Péntek kora este a Momentum több száz matricával árasztotta el a pécsi belvárost, hogy felhívják a figyelmet a “csődhelyzetre”, illetve a szerintük necces ügyekre. Mindezek mellett “Csizi csengőt” és “Páva pengőt” is osztogattak, illetve bejelentették, hogy “hibafeltáró túrákat” szerveznek majd a városban.

momo1

Szombat reggelre viszont gyakorlatilag az összes matrica eltűnt a belvárosból, éjszaka ugyanis valakik leszedegették azokat.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter