Most mindenki szuperhős lehet

Soha nem volt még ilyen nagyszabású, gyerekeknek és családoknak szóló esemény Pécsett, mint most május 31-én, vasárnap. Igazán különleges gyereknapot szervezett Pécs, ahol kicsik és nagyok is jól érezhetik magukat és eltölthetnek egy egész napot együtt. Most először van főtámogatója is az eseménynek a HASBRO személyében, amely Magyarországon először Pécsett fogja bemutatni legújabb közösségi játékát is.

Már több éves hagyománya van Pécsett a Gyereknapoknak, idén azonban majd’ minden elemében új, különleges és igazán családbarát esemény lesz a május 31-i vasárnap, amely Szuperhősöket farag a gyerekekből és az igazán belevaló szüleikből.

– Úgy gondoltuk, idén újjászervezzük a pécsi gyereknapot és igazán izgalmas, családbarát, különleges élményt nyújtó eseménnyé alakítjuk. Egy világcéget, a HASBRO-t is sikerült megnyernünk ehhez, amely a főtámogatója lesz a gyereknapnak és itt mutatják be először a NERF-GUN pályát is – mondta Páva Zsolt.

gyereknap full

Pécs polgármestere közölte, számos újdonság és különleges program lesz az idei gyereknapon, amely most először tematikus is lesz.

– Minden pécsi gyerek és minden szülő szuperhős, tudják ezt jól mindazok, akiknek van gyermekük. Mi éppen ezt akartuk hangsúlyozni, ezért is kapta az esemény a „Legyél Te is Szuperhős” jeligét – magyarázta Páva, hozzátéve: szuperhős igazolványt is kapnak majd a gyerekek, akik játékos bevetéseken bizonyíthatják rátermettségüket két helyszínen is.

Péter-Domán Zita, a Gyereknap egyik főszervezője a részletekkel kapcsolatban elmondta, az Expo Centerben és a Zsolnay Negyedben közel 100 program várja a családokat.

– Az Expo a „kiképzőtábor” és a „bevetés” helye lesz, 60 érdekes és izgalmas programmal, míg a Zsolnay Negyed a „nyugalom szigete” szerepét tölti be, ahol csendesebb, nyugodtabb programokkal várjuk az elfáradt szuperhősöket és szüleiket – mondta.

A helyszínek között a Tüke Busz Szuperhős Járatai segítik az átjárást. Ezeket a buszokat el sem lehet majd téveszteni, mert mindegyiket átmatricázták.

– Külön odafigyeltünk arra, hogy a beteg és hátrányos helyzetű gyerekek egyenrangú felekként vehessenek részt a gyereknapon, ebben a Bátor Tábor van a segítségünkre. A rendezvénnyel nem mellesleg támogatjuk a Gyermekétkeztetési Alapítvány munkáját, mert gondolunk azokra is, akiknek kevesebb jut, mint másoknak – mondta még Páva Zsolt.

Először van a pécsi gyereknapnak hivatalos weboldala, ezen minden szükséges és fontos információ elérhető.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter