Most visszavághat Pécsnek Debrecen

Újra nekifutnak ugyanis az Európa Kulturális Fővárosa címnek. 2004-ben már próbálkoztak (a 2010-es címre), de akkor Pécs erősebb volt.

Debrecen megpályázza a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet, amelyet egy brit várossal együtt tölthet be – jelentette be a település polgármestere pénteken. Papp László felidézte, Debrecen 2004-ben kandidált a 2010. évi cím elnyerésére, de akkor Pécs lett Európa Kulturális Fővárosa.

hirdetés

A város viszont nem aludt be és azóta az akkori pályázatban szereplő több kulturális fejlesztést is megvalósította: elkészült a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ, a Kölcsey Központ, és megújult a nagyerdei szabadtéri színpad is, ráadásul időközben egy reptér is épült.

A polgármester hozzátette: szakmai csapat dolgozza majd ki a pályázatot, de az már most biztos, hogy komol szerepet szánnak a szomszédos településeknek is.

Kósa Lajos, Debrecen korábbi polgármestere szerint a városnak jó esélye van arra, hogy nyerjen a pályázaton, de olyan fejlesztéseket kell magvalósítani, amelyek később is fenntarthatók lesznek – szúrt oda egy kicsit Pécsnek. (Itt ugye állami és önkormányzati támogatás nélkül egyik EKF-es projekt sem lehetne életképes.)

(via MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter