Igazából rohadt drága az “ingyen” menza

Eszméletlen pazarlás lett az eredménye az ingyenes ovis étkezésnek. 1600 adag étel megy a kukába havonta a szülők miatt, mivel hiányzás esetén nem mondják le gyerekeik étkezését. Jótékonykodni nem lehet, ezért ha nem repetázik a többi gyerek, akkor a kaja a szemétben landol.

Eszméletlen pazarlás lett az eredménye az ingyenes ovis étkezésnek. A pécsi önkormányzat statisztikájából kiderül, hogy havi csaknem egy millió forintnyi ételt – tízórait, ebédet és uzsonnát – kell megsemmisíteni. A pécsi közétkeztetést végző Hungast egyet tehet: mindenki annyit eszik amennyit akar!

hirdetés

– A megmaradt ételeket igény esetén repetában igyekszünk kiadni. Ezen túlmenően, az egyéb (pl.: karitatív célú, stb.) felhasználást az élelmiszer-biztonsági előírások nem teszik lehetővé, így a megmaradt ételeket a jogszabályi előírásoknak megfelelően megsemmisítjük – nyilatkozta lapunknak Páger Zsolt a Hungast Csoport Szóvivője.

A legjobban pazarló szülők a Városközponti óvoda 11 tagintézményének valamelyikébe járatják gyereküket, itt januárban 766 adagot, vagyis 326 ezer forintnyi ételt pazaroltak el. A legkevesebb felesleg (176 adag) pedig a kertvárosi ovi kilenc tagintézményében keletkezik – derítettük ki.

A le nem mondott étkezés jelentős költséggel jár, melyet a szülők gyakran nem vesznek tudomásul, pedig erre rendszeresen felhívják a figyelmüket. Az óvodák jelzik, hogy hány adag ételt nem mondtak le, az elpazarolt ételek összegéről a szülőket hivatalosan is tájékoztatják – nyilatkozta Petren Ferencné, a polgármesteri Hivatala Kulturális, Köznevelési és Sport Osztály vezetője.

Vannak óvodák, ahol ilyen keményen "büntetik" a felelőtlen szülőket - ám hiába.

Vannak óvodák, ahol ilyen keményen “büntetik” a felelőtlen szülőket – ám hiába.

Az étkezés szeptember óta a többség számára valóban ingyen van, de az önkormányzatnak minden megrendelt ételt ki kell fizetnie. Az ovisoknak most eljött a Kánaán, nem hogy éhen nem maradnak, de inkább arra kell majd figyelni, hogy ne egyenek kontroll nélkül.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter