Mostantól simán vihetjük a táskányi pénzt Svájcba Pécsről

Már akinek van táskányi pénze. Akinek nincs, az viszont simán utazhat Európa kilenc nagyvárosába Eszékről. Brutálisan fejlesztik ugyanis a Baranyával szomszédos repteret.

Mostantól mindössze alig 90 kilométert kell leautózni Eszékig, ha tekerne egyet Hollandiában, zarándokola Rómába vagy kápét vinne Svájcba. Vagyis, szinte totál fölösleges Budapestig utazni, ha valaki repülni szeretne külföldre. Eszéken ugyanis egy halom repülőjáratot indítanak be tavasztól. Egészen pontosan kilenc európai nagyvárosba lehet eljutni a Wizzair és az Eurowings közreműködésével.

hirdetés

Bécs, Róma, Berlin, London, Stuttgart, Bazel, Amsterdam Hanover, Hamburg ezek a városok most közelebb kerülnek Pécshez, egészen pontosan 3-5 órával, ugyanis kikerülhető a Budapesti felutazás és a reptéren való több órás várakozás. Az eszéki reptér nem csak, hogy közelebb van, de elég egy órával az indulás előtt odaérni.

A Wizzair a svájci Bázelbe, az Eurowings a Bécsbe, Rómába, Berlinbe, Londonba, Suttgartba, Hamburgba, Amsterdamba és Hanoverbe indítja járatait mindkettő Airbus 320-as repülővel.

Hogy a Pécs-Pogányi Repülőtér építésekor (ami 2003-2006 között volt) miért nem lehetett 500 méterrel hosszabb kifutópályát építeni, az rejtély (vélhetően nem készült hatástanulmány), de emiatt máig szív a város. Nagyon kevés olyan (fapados)légitársaság van ugyanis, amelyiknek van olyan gépe, ami erről a rövid kifutópályáról képes felszállni. Vagy éppen le!

Úgy tudjuk, és ezt egy nem hivatalos, de megbízható forrásunk is megerősítette, hogy a Pécs-Pogányi Repülőtér is magához tér lassan, de az ország többi repteréhez képest durva hátrányban van a rövid pálya miatt. Ennek meghosszabbítása pedig több százmilliós tétel.

Addig viszont marad Eszék, ha olcsón és gyorsan akarunk utazni!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter