Müncheni repülőjáratot készít elő Pécs

Egy zürichi szakember nyerte a Pécs Holding Városi Vagyonkezelő Zrt. ötvenezer eurós tenderét. A pécsiek egy új repülőjárat indítását készítik elő, mely a Pécs–Pogány repülőtér és München között közlekedne, s a tervek szerint a brit BMI Regional légitársaság indítaná.

A zürichi szakembernek ezt a járatindítást kell segítenie tanulmányokkal. A megbízás része, hogy a közbeszerzés nyertesének fel kell mérnie a debreceni járatindítás tapasztalatait – tudta meg a Dehir.

hirdetés

Debrecennek már bejött

Idén április 11-én indult el a Lufthansa Debrecen-München járata. A gépek hetente háromszor közlekednek a cívisváros és Németország harmadik legnagyobb városa között.

A lap beszámol arról is, hogy A Lufthansa május végi értékelése alapján a járat kedvező piaci fogadtatásra talált, ezért a légitársaság úgy döntött, hogy a 2016/17-es téli menetrendben is közlekedteti a azt. A járat szeptembertől új időpontban közlekedik München és Debrecen között, jobb átszállási kapcsolódási biztosítva a Münchenben átszálló utasoknak mind a Németországon belüli, mind az európai, illetve az interkontinentális járatokra.

Egyelőre kérdéses azonban, hogy a Pécsre is kinézett légitársaság gépei képesek-e le és felszállni a kifutóról.

repülőgép

(Borítóképünk forrása: dehir.hu)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter