Munkaidőben kézbesítik majd a karácsonyi utalványokat a kormányhivatalnokok

Kovacs Zoltan államtitkár

Semmilyen fennakadást nem okoz az ügyintézésben és semmilyen hátránnyal nem jár a járási és kormányhivatalok dolgozóinak a nyugdíjasoknak szánt karácsonyi utalványok kézbesítése – mondta Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár szombaton az MTI-nek. 

Téved, aki azt gondolja, hogy a járási és kormányhivatalokban csak irodai dolgozók vannak, akik nem képesek elmozdulni az íróasztal mellől – jelentette ki Kovács Zoltán. Hozzátette: Az ügyfelek számíthatnak arra, hogy mindent ugyanúgy el tudnak majd intézni azokon a napokon is, amikor a munkatársaink egyrésze utalványt kézbesít, hiszen megfelelő munkaszervezéssel biztosítani fogjuk a folyamatos hivatali ügyintézést.

hirdetés

Az államtitkár kiemelte: a kézbesítés megszervezésekor a hivatalvezetők minden emberi szempontot figyelembe fognak venni, “senkinek nem rontják el az ünnepét”, de azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy az államigazgatásban a munkatársak szabadságigénye alapján szervezik meg a munkát. Ez a versenyszférában sincs így – tette hozzá. “A munkanapokon dolgozni kell, még akkor is, ha ezzel a sajtó egy része nem ért egyet” – jelentette ki.

Felhívta a figyelmet, hogy az utalványok kézbesítése során a biztonsági szempontokat kiemelten szem előtt tartják majd.

A hivatali dolgozók munkaidőben kézbesítik az utalványokat, amely így lényegesen alacsonyabb költséggel jár, mint a postai kézbesítés, azaz adófizetői források megtakarítását eredményezi, miközben a nyugdíjasok lényegében ugyanazt a szolgáltatást kapják – mondta el Kovács Zoltán.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a szakszervezet értetlenül fogadta Lázár János bejelentését, miszerint nem a posta, hanem a kormányhivatalok munkatársainak kell személyesen kézbesíteni a nyugdíjasoknak szánt “karácsonyi” tízezrest.

Baj van! Kiderült, hogy kormányhivatalnokok nem postások – OK!PÉCS

Vagy legalábbis ez nincs a munkakörükben – magyarázta Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke, aki szerint számos kínos kérdést felvet Lázár bejelentése.

(MTI/Fotó: kormany.hu, Először rossz fotót tettünk be figyelmetlenségből Kovács Zoltánról. Elnézést kérünk olvasóinktól a tévedésért.)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter