Munkamániások dolgoznak a pécsi planetáriumban

Nem tudunk másra gondolni, mivel ilyen számokat még nem láttunk.

Szóval, mint ma kiderült, a nyitás óta 100 ezren voltak a pécsi csillagvizsgálóban, ahol egyébként egyszerre csak 45 -en férnek el. Ráadásul ezidő alatt ötezer (5000!!!) ÉLŐ (tehát nem előre felmondott) programot hoztak össze ott, ami derekas.

hirdetés

A pécsi planetárium nem egészen öt éve költözött a Zsolnay Kulturális Negyedbe, azóta pedig hetente átlag 19 programot és előadást tolnak le. Így lehet az, hogy éppen ma köszöntötték a 100 ezredik látogatót! Így ni:

05TOTH9065 másolat

A ZSÖK vezetője, Vincze Balázs büszke is erre. Azt mondta, külföldről is jönnek a látogatók, nem utolsó sorban azért, mert több szempontból is különleges planetáriumról van szó.

– Európában elsőként itt állt szolgálatba az a digitális vetítőgép, amely felbontásával, képminőségével emelkedik ki társai közül. A nyolcméteres kupolával fedett épület elsődleges célja a csillagászati, űrkutatási, valamint egyéb természettudományos ismeretterjesztés, de emellett a művészetek és a történelem csillagászati vonatkozásainak, összefüggéseinek szórakoztató bemutatása is – magyarázta.

Őri László pécsi alpolgármester is elment a százezredik látogató köszöntésére. Ő azt mondta, a planetáriummal is – mint úgy általában a Zsolnay Negyeddel – a családok megszólítása volt a cél, de ez a szám-orgia még őt is meglepte.

Aki kedvet kapott egy kis nézelődésre, és maga is lecsekkolná a pécsi planetáriumot, az errefelé nézelődjön!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter