Mutatjuk, hol szállhat először elektromos buszra Pécsen!

Tűkön ül, hogy olyan busszal teperjen át a pécsi belvároson ami nem pöfög? A 44-es buszt figyelje azt fogják leváltani először!

Mint tudjuk, 30 elektromos buszt vesz Pécs. Viszont egy új közlekedési rendszer bevezetését nem lehet egyszerre csinálni, mert a tapasztalatok szerint káoszhoz vezet, és nagy tömegek munkába, iskolába jutását veszélyeztetné. Mivel a 30-al kezdődő járatokról lett volna szó (kivéve pont a 30-ast), egy egész dombos városrészeket vágna haza egy ilyen drasztikus váltás. Emiatt szakaszosan indokolt – olvasható egy a közgyűlés elé kerülő előterjesztésben -, mert a kezelő, üzemeltető, karbantartó szakembereknek egyrészt biztosítani kell a folyamatos átállást, másrészt az utazóközönségnek meg kell adni a lehetőséget, hogy megszokják az új közlekedési eszközt.

hirdetés

Mindezekért azt találták ki most, hogy pályáznak két elektromos buszra TOP-os pénzből (Ugye megmondtuk, hogy ez most a legfontosabb Pécsen?) és a 44-es járatot az e-buszokkal fogják megoldani. Közben mindenki megtanulja, hogy kell kezelni, szerelni, feltölteni, illetve az is kiderül, hogy mennyire bírják az emelkedőket, és így a töltés visszatöltésből következtetni lehet a fogyasztásra.

A kísérlet összesen bruttó 420 millió forintba kerül, ebbe benne van a két busz, a gyorstöltő, némi tervezés, kommunikáció és az apró. A teljes összeg EU-s forrásból lesz megoldva.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter