Nagy esők jönnek, ne menjenek SEHOVA!

Mindenki figyelmeztet, mindenki óv. Ónos eső is jöhet, de eső biztosan, ami le is fog fagyni. Sok eső eshet holnap reggelig.

Elsőként a BIOKOM fújta meg a kürtöt, ezzel:

hirdetés

“Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a mai napon 12 órától kezdődően folyamatos esőzésre kell számítani, ami az alacsony talajhőmérséklet miatt minden bizonnyal lefagy.

A csapadék várható mennyisége holnap reggel 6 óráig 12 mm lehet. Emiatt a mentesítő munkáknak elsősorban az olvasztó anyag kijuttatását kell előnyben részesíteni.

Kérjük az autóval közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal, az útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek. Aki teheti, lehetőleg ne induljon útnak gépjárművel!

Kérjük, hogy a gyalogosok figyelmesen közlekedjenek. A háztulajdonosokat arra kérjük, hogy gondoskodjanak az ingatlan előtti járdaszakasz síkosság-mentesítési feladatok elvégzéséről.

A BIOKOM Nonprofit Kft. 12 gépjárművel 24 órában folyamatosan elősózza, valamint apró szemű kőzúzalékkal, érdesítő anyaggal síkosság- mentesíti az utakat. 153 fő kézi erővel és 29 kisgéppel a járdák, terek és a buszmegállók síkosság-mentesítéséről gondoskodik. Folyamatosan ellenőrzi társaságunk a pécsi utakat. A város 350 pontján lévő önmentesítő anyagot (homok vagy sóval kevert homok) pedig folyamatosan pótolják a helyszíneken, így segítve az esetlegesen elakadó autókat.”

Majd egy (1) perccel később a polgármester is közleményt küldött a sajtónak. Páva Zsolt ezt írta:

„Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi délelőtti előrejelzése szerint Pécs térségében kedd délutántól szerda estig 20 millimétert meghaladó mennyiségű eső hullhat. Mindez fagypont alatti hőmérséklet mellett történik majd, ezért fokozott óvatosságra lesz szükségünk a közlekedésben az utakon, járdákon, tereken. Figyeljünk egymásra, segítsük egymást!

A komolyabb mennyiségű eső és mínusz 1-2 fokos hőmérséklet azt eredményezheti, hogy a csapadék ráfagy a járdákra, terekre, ezért különös óvatosságra lesz szükségünk a közlekedésben.

A város útjait kezelő városüzemeltetési társaságtól azt kértem, hogy minden rendelkezésre álló gépjárművét és emberét vesse be, kibővített kapacitással dolgozzon, fordítson nagy figyelmet az ilyenkor szokásos alásózásra, érdesítésre.

A társaság összesen minden mozgósítható munkatársát beveti a mentesítési feladatok elvégzése érdekében, ők váltott műszakban dolgoznak az utakon, tereken, járdákon, buszmegállókban. A munkálatok során elsőbbséget élveznek a buszközlekedési útvonalak, nagyobb forgalmú terek, járdák, sűrűn lakott városrészek forgalmasabb gyalogos útvonalai.

Arra kérem a pécsieket, hogy figyeljünk magunkra és egymásra a következő egy napban, ugyanis minden igyekezetünk ellenére lehetnek jeges, csúszós felületek városszerte.

Arra kérek mindenkit, hogy segítsük a közlekedést azzal, hogy házunk előtt tisztítjuk a járdákat! Mindez közös érdekünk. A társasházakban élők a BIOKOM Nkft. honlapján (https://new.biokom.hu/tartalmak/Varosreszek) térképes formátumban is megtalálják, hogy mely járdaszakaszok tartoznak hozzájuk síkosságmentesítés tekintetében.

Kérek minden autóvezetőt, hogy reggel csak az induljon útnak gépjárművével, akinek elengedhetetlenül szükséges, emellett aki magabiztosan vezet síkos utakon, kocsiján téli gumiabroncs van.

Friss infók itt

Az ónos esővel, körülményekkel kapcsolatban folyamatosan frissülő információk a www.baranya.katasztrofavedelem.hu oldalon érhetők el. A meteorológiai riasztásokat nyomon követhetjük a www.met.hu oldalon. A pécsi buszokkal kapcsolatos információk a Biokom Nkft. Mobilitási Központjának oldalán, a https://mobilitas.biokom.hu/hirek/aktualis webcímen találhatók.”

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter