Nagy melle van? Esélye sincs a vizsgálatra a pécsi rendelőben!

Mert, hogy haza fogják küldeni. Ez történt ugyanis egy nővel, aki mammográfiás vizsgálatra érkezett a pécsi sztk-ba.

Hónapok óta nem tudják megvizsgálni a nagy mellű nőket az egyik pécsi rendelőben, mert meghibásodott a mammográfiás készülék, a rossz alkatrész cseréje elhúzódik – írja a Propeller a BAMA-ra hivatkozva.

hirdetés

– Hiába mentem mammográfiára a minap a Lánc utcai rendelőintézetbe, rám néztek, és hazaküldtek – panaszolta a Bama.hu újságíróinak egy pécsi nő, aki még januárban kapta a májusi időpontot.

– A helyszínen közölték: a gép meghibásodása miatt bizonyos mellméret fölött a vizsgálatot nem tudják elvégezni. Két megoldást javasoltak: vagy kérjek másik időpontot az egyetem klinikáján, vagy adjam meg a telefonszámom, és amint megjavult a gép, keresni fognak. A csapból is az folyik, mennyire fontosak a szűrővizsgálatok. Én megpróbáltam, csalódás és felháborodás lett a vége – tette hozzá az asszony.

A pécsi Egyesített Egészségügyi Intézmények vezetője azt mondta, az intézmény fő készülékének röntgencsöve március végén meghibásodott, a több millió forintos alkatrész beszerzése folyamatban van, és várhatóan két héten belül megjavítják a gépet.

(via Propeller)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter