Nagyhatalmú szervezet tart világkonferenciát Pécsen

Több százan érkeznek Európa szinte minden pontjáról Pécsre erre a háromnapos konferenciára. A szervezet, ami rendezi az egészet, legutóbb Dan Brown Inferno-jában bukkant fel. 

Az átlagember kevésbé ismeri az Egészségügyi Világszervezetet (WHO), többnyire a mozifilmekből lehet ismerős a társaság.

hirdetés

Legutóbb például Dan Brown Inferno-jából, ahol egy világméretű, halálos járványt akadályoztak meg, vagy éppen segítettek elő –

de nem spoilerezzük el a filmet és/vagy a regényt.

A Világszervezet az ENSZ egyik szervezete, a nemzetközi közegészségügy koordináló hatóságaként működik. Székhelye a svájci Genfben van. 

hirdetés

Minden évben más-más városban tartja a szervezet az éves konferenciáját, idén Pécset választották. A város ugyanis elsőként csatlakozott Magyarországról a WHO Egészséges Városok Progamjához, és azóta is kitartóan benne van, másik 1000 várossal együtt a világból.

Pécsnek azért is fontos ez a konferencia, mert a város komoly álmokat dédelget az Európa Zöld Fővárosa cím elnyeréséről, amihez ez is jó ugródeszka lehet.

A díj pedig komoly pénzzel, és számos “zöld” beruházással, na meg munkahellyel jár majd. 

A pécsi világ-, vagy inkább Európa-konferencia miatt a város szállodái, különösen a belvárosi “fogadók” fullon vannak, ugyanis már most elkezdtek szállingózni a konferencia résztevői – több százan vannak.

A szervezet három napra foglalta le a Kodály Központot. A fő tematika pedig a világot mostanában igencsak foglalkoztató egészségügyi kockázatok mentén arról szól, hogy meghatározza közel ezer város – köztük Pécs – következő 5 éves tervét az egészségpolitika szempontjából.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter