Nagyon gyúr az ellenzék október 23-ra Pécsen

Tüntetést szerveznek, szórólapokkal próbálják feltüzelni az ellenállást, és reménykednek a dühös tömegekben. Egyelőre viszont csak maroknyian hajlandóak nekimenni a pécsi, fideszes városvezetésnek. Mi ennek az oka?

Demonstrációval egybekötött fáklyás megemlékezést szerveznek a “demokratikus pártok”, vagyis az ellenzék, október 23-ra Pécsen, a start a Széchenyi térről indul majd 16 órától.

hirdetés

Noha napok óta megy az esemény promója a Facebookon, egyelőre 26 ember jelezte azt, hogy ott lesz ezen.

Ez pont 21 emberrel több, mint amit az Együtt pécsi frontembere, Berkecz Balázs bírt összeszedni a csütörtöki demonstrációjára. Vele együtt ugyanis mindössze hatan (6) erőlködtek a pécsi Közgyűlésen, ahol  igyekeztek zavart kelteni, valamint tudatni a városvezetéssel, hogy menniük kell.

Az MSZP sem alszik a városban, pénteken ilyen szórólapokkal tolták tele a várost és az autók szélvédőjét.

mszp szóró1

mszp szóró2

Ők az “igazi elmúlt nyolc évvel” próbálkoznak, illetve sorolják a városvezetés szerintük “igazi eredményeit”. Hogy mekkora sikere lesz ennek, az majd kiderül, az biztos, hogy ez a fikázós taktika 2014-ben sem jött be.

Miért van kevés ellenzéki Pécsen?

Az elmúlt években egyre csökkent az ellenzéki tüntetéseken résztvevők száma Pécsen. Hogy ennek mi az oka, arra mondunk tíz tippet. Ön melyikkel ért egyet? Szavazzon.

  1. Senki és semmi nem lehet tökéletes, a nehézségek ellenére Pécsen szép eredmények vannak. Ezért nem tüntetek a Fidesz és a városvezetés ellen.
  2. Politika és politizálás nélkül is van élet, nem érdekel ez az egész, és egyébként is az összes politikus egy kretén. Hagyjanak békén.
  3. Ha lenne normális, alternatívát mutatni tudó ellenzék, elmennék, de így nem. Nincs értelme, csak rabolom az időmet.
  4. Félek, hogy megfigyelnek és listáznak, ha elmegyek egy ellenzéki tüntetésre. Oda tehát nem megyek, de leszavazom a Fideszt a választásokon.
  5. Utálom a Fideszt, de nem tudok kire szavazni helyette/ellene, mert töketlen az ellenzék és gyenge.
  6. Saját pártot alapítok inkább.
  7. Pécsen nincs is ellenzék, csak hőzöngők. Az pedig kevés a kormány-, vagy városvezetés leváltásához.
  8. Külföldön dolgozom, nem érek rá tünetni. Pénzt keresek helyette.
  9. Még nem hallottam egyetlen épkézláb tervet sem arra, mit csinálna másképp az ellenzék Pécsen. Tudatos választó vagyok és nem hülye. Pusztán utálatból, vagy szimpátia alapján nem döntök, mert fontos a holnap is.
  10. A Fidesz és tábora egységes, az ellenzék nem az. Így nem lehet kormányt vagy városvezetést váltani. Tehát nincs értelme az egész ellenállásnak jelenleg, én pedig nem kergetek álmokat.

Ön melyik ponttal ért egyet?

Eredmények

Loading ... Loading ...
Más véleménye van? Mondja el itt a cikk alatt kommentben, vagy az OK!PÉCS Facebook oldalán.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter