Nagyon gyúrnak az atomtemetős közmeghallgatásra Pécsen

Főleg az ellenzéki pártok és szervezetek reklámozzák már napok óta a “régen várt” eseményt, többen még a Facebookon is hirdetést adtak fel, hogy minél többen elmenjenek. 

Napokkal ezelőtt tett közzé egy értesítést az önkormányzat, miszerint december 22-én, délután fél ötkor közmeghallgatást tartanak a Városházán a “Nyugat-Mecsek térsége környezet fenntarthatóságának kérdéseiről”. A meghívott előadó pedig dr. Kereki Ferenc, a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznű NKft. ügyvezetője lesz.

hirdetés

Nem kellett nagy ész hozzá, hogy mindenki előtt világos legyen: a tervezett bodai atomtemetőről lesz szó.

Az ellenzéki pártoknak, különösen az LMP-nek gyakorlatilag ez az egyetlen vezető politikai témája, rá is gyúrtak erre a hírre rendesen. Keresztes László Lóránt, a párt helyi vezetője még Facebook hirdetést is indított, csak hogy minél többen elmenjenek az eseményre.

A pécsi Kossuth téri robbantást levezénylő NeMecsek Mozgalom is rámozdult az ügyre, ők külön íventet is csináltak neki, ITT. Azt írják: “Több kezdeményezés után végre döntött a pécsi közgyűlés arról, hogy közmeghallgatást szervez a Bodára tervezett atomtemető témájában. Talán nem véletlen, hogy eléggé lehetetlen időpontban, karácsony előtt két nappal kerül erre sor. (…) Menjünk el minél többen, és tudassuk a városvezetéssel, hogy nem kérünk abból, hogy városunktól pár km-re atomtemető legyen! (…) Nem rólunk, a gyerekeink, unokáink jövőjéről van szó!”

Bár több mint 1000 embert hívtak meg a Közmeghallgatásra, eddig mindössze csak 37-en jelezték, hogy ott lesznek.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter