Nagyon kevesen tüntettek Pécsen a baranyai menekülttábor ellen

A vártnál kevesebben, mindössze kb. 200 ember gyűlt össze Pécsről és a környékebli településekről, hogy a Martonfára tervezett menekülttábor ellen tiltakozzanak. 

Martonfa, tüntetés4

A tüntetést azért szervezték Pécsre, hogy mindenki számára világossá tegyék: a nagyváros szomszédságába megálmodott menekülttábor nem csak Martonfa, hanem az összes környékebli település porblémája is (lesz).

Martonfa, tüntetés2

Nagy volt a várakozás, különösen az igen látványosra sikerült csütörtöki útlezárás miatt. Ehhez képest alig 200 ember volt a Széchenyi téren.

Martonfa, tüntetés5

Két Jobbikos képviselő, Martonfa polgármestere voltak a legfontosabb szónokok, de újat egyikük sem mondott. Abban mindenki egyetértett, a végsőkig elmennek, hogy megakadályozzák a tábor felállítását.

Martonfa, tüntetés6

UPDATE: Morvai Krisztina szerint törvénytelen lenne a martonfai menekülttábor

Este nyolc óra körül érdekes poszt jelent meg a tiltakozók Facebook csoportojában. Morvai krisztina Jobbikos EP képviselő levelét idézik, aki szerint jogi, törvényi akadálya van a martonfai menekülttábornak.

A nagyon hosszú levél lényege: a terület jelenleg a Nemzeti Földalap része, ezért a vonatkozó törvény szerint kizárólag mezőgazdasági, illetve vidékfejlesztési, vagy ezekkel összefüggő oktatási célra lehet hasznosítani.

Akit mélyebben érdekel a levél az itt elolvashatja:

Látszik a fény az alagút végén! Jogi akadályokba ütközhet a martonfai menekülttábor megépítése. Az alábbiakban Dr….

Posted by Tiltakozás a martonfai menekülttábor ellen on 2015. augusztus 7.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter

Google Plus